spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTVal de acțiuni organizate de polițiști. Au fost aplicate zeci de amenzi,...

Val de acțiuni organizate de polițiști. Au fost aplicate zeci de amenzi, dar au fost confiscate și sume de bani

Polițiștii botoșăneni au reluat seria acțiunilor organizate în județ declanșate înaintea sărbătorilor de iarnă. În ultimele 24 de ore ei au făcut mai multe controale și verificări și au inițiat și o serie de acțiuni preventive.

Dorohoi

La data de 29 decembrie 2022, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi, împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi și nr. 6 Pomârla, au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere comise pe fondul consumului de băuturi alcoolice. În cadrul activităților desfășurate au fost controlate peste 50 de autovehicule și au fost efectuate 35 de testări cu aparatul etilotest. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.700 de lei. Totodată, au fost reținute un permis de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

Verificări făcute de polițiști și la Ștefănești

În aceeași zi, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 10 Ștefănești au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au ca principală cauză de producere, nerespectarea limitei de viteză. Au fost legitimate 50 de persoane și au fost controlate 34 de autovehicule. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 5.000 de lei.

Acțiuni desfășurate de polițiști în municipiu

Tot joi, polițiștii din cadrul Biroului Rutier împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și Biroului de Ordine Publică au organizat o acțiune în municipiul Botoșani pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere. Aici au fost legitimate peste 80 de persoane și au fost controlate 65 de autovehicule, fiind aplicate 40 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 10.000 de lei. Polițiștii au reținut trei permise de conducere și un certificat de înmatriculare.

Polițiștii au dat amenzi și la Săveni

Și polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni și ai Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești, împreună cu cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și Inspectoratului Teritorial de Muncă au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit și a evaziunii fiscale. În cadrul activităților desfășurate au fost verificate trei unități economice, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 21.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind obligativitatea utilizării caselor de marcat. Totodată, au fost confiscați 1.800 de lei, reprezentând numerar nefiscalizat.

Biroul Siguranță Școlară

La data de 29 decembrie 2022, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu cei din cadrul Biroului de Ordine Publică au organizat o acțiune în municipiul Botoșani, pentru informarea cetățenilor cu privire la modul de prevenire și combaterea a actelor de violență în școli. Polițiștii au interacționat cu cetățenii, purtând discuții cu aceștia despre informarea copiilor cu privire la recunoașterea actelor de violență în școală, precum și încurajarea acestora să apeleze la învățător sau profesor în cazul în care este pus într-o situație neplăcută.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.6 °
8.2 °
97 %
4.8kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...