vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTTemperaturi record la început de an (video)

Temperaturi record la început de an (video)

Noul an a venit cu temperaturi-record pentru această perioadă. Astfel, în toate regiunile ţării este mult mai cald decât în mod obișnuit, iar temperaturile par specifice mai degrabă pentru o zi de primăvară decât pentru mijlocul iernii.

Pe 1 ianuarie, la ora 13.00, la Botoșani se înregistrau 18°C, fiind una dintre cele mai ridicate temperaturi din ţară. Ziua a fost una dintre cele mai călduroase din ultimii 40 de ani. La nivel naţional, ieri a fost cea mai călduroasă zi de 1 ianuarie din istorie, de când se fac măsurători. De la 162 de stații ANM, la 132 dintre ele s-au înregistrat astfel de recorduri termice.

Nici pe 2 ianuarie vremea nu s-a răcit prea mult. Astfel, la orele amiezii, la Botoşani maxima era de 13°C.

“Statistic nu prea e aşa de bun datorită factorilor de multiplicare a bacteriilor şi a viruşilor. Gerul mai avea rolul şi de a distruge anumite boli. Acum nu prea e bine, o sa apar un sezon deschis de boli, de viruşi care vor căpăta rezistenţă şi vor fi eliminaţi din ce în ce mai greu. Nu e bine nici pentru oameni, nici pentru plante, nici pentru animale”, a spus un botoşănean.

„Profităm totuşi pentru a ieşi la o plimbare”

Ziua însorită i-a determinat pe mulţi botoşăneni să iasă la plimbare. „Nu e bună căldura pentru copaci, pentru vegetaţie şi chiar pentru sănătate. Profităm totuşi pentru a ieşi la o plimbare”, a spus o botoşăneancă care a ieşit pe Pietonalul Unirii.

„De mult nu a mai fost atât de cald în perioada acesta. Unii spun că de la Revoluţie, din ´89, dar eu cred că mai dinainte nu a mai fost atât de cald. Au îmbobocit şi magnoliile şi crinii, nu cred ca e prea bine”, a spus o altă botoşăneancă.

Vremea va rămâne caldă

Potrivit meteorologilor temperaturile nu vor consemna variaţii importante pe parcursul următoarelor două săptămâni, dar creşte probabilitatea de precipitaţii, în special din 4 ianuarie, arată prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie publicată luni.

În Moldova, în prima săptămână de prognoză, valorile de temperaturi vor oscila de la o zi la alta, iar spre sfârşitul acesteia tendinţa va fi de scădere semnificativă, spre medii ale maximelor de -1 şi 1 grad şi ale minimelor de -6 şi -4 grade. Pe parcursul celei de a doua săptămâni din an, temperatura aerului nu va avea variaţii importante de la o zi la alta, astfel se vor atinge medii la nivel regional ale maximelor de 1 – 4 grade şi ale minimelor de -6 şi -3 grade.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
9.4 ° C
10.5 °
8.9 °
47 %
4.2kmh
25 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
10 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...