sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăLocalPeste 70 de intervenții ale pompierilor botoșăneni, în ultimele trei zile

Peste 70 de intervenții ale pompierilor botoșăneni, în ultimele trei zile

Pompierii botoșăneni au fost la datorie și în perioada 31 decembrie 2022 – 02.01.2023, pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), aceștia au acționat pentru stingerea a șase incendii, acordarea primului ajutor și transportul la spital a unui număr de 45 de persoane care aveau probleme medicale, salvarea unei persoane dintr-o fântână, dar și pentru prevenirea izbucnirii unui incendiu în urma producerii unui accident rutier.

La aceste evenimente se adaugă șase misiuni de verificare a secției ATI de la Spitalul de Urgență Județean „Mavromati” Botoșani, șase misiuni în sprijinul refugiaților din Ucraina și șapte alte intervenții (deblocare uși, transport persoane supraponderale, asigurare măsuri p.s.i. la aterizarea/decolarea elicopterului SMURD sau pe timpul unor manifestări cu public numeros).

Bărbat salvat dintr-o fântână

În cadrul uneia dintre misiuni pompierii au intervenit pentru salvarea unui bărbat căzut într-o fântână adâncă de aproximativ șapte metri. Misiunea contracronometru a avut loc în dimineața zilei de 31 decembrie 2022, la Dorohoi.

După ce a fost scos din fântână de pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, bărbatul, în vârstă de 62 de ani, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Misiuni pentru stingerea unor incendii 

În doar două zile pompierii au intervenit pentru stingerea a şase incendii. Patru dintre misiuni au fost pe 31 decembrie. În localitatea Adășeni, într-o bucătărie a avut loc o explozie urmată de incendiu. Au ars bunurile din camera unde s-a produs evenimentul. La caz au intervenit pompierii Stației Săveni.

La Mesteacăn, o anexă a fost cuprinsă de flăcări, cel mai probabil, de la un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din structura acoperișului. Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit pompieri militari de la Detașamentul Botoșani.

Într-un apartament din municipiul Botoșani, o oală cu mâncare a fost uitată pe aragazul aflat în funcțiune. La Bobulești a ars un copac. Cauza probabilă a fost stabilită ca fiind jocul copiilor cu focul. Misiunea a fost efectuată de un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție Ștefănești.

Pe 1 ianuarie pompierii au intervenit în municipiul Botoșani. O ghenă de gunoi de pe strada Vârnav a fost cuprinsă de flăcări. Au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani. Cauza probabilă a fost stabilită ca fiind foc deschis în spații deschise. Tot atunci au intervenit şi la o casă din Săveni unde a ars funinginea din coșul de fum. La caz au intervenit pompierii Stației Săveni.

Asigurarea măsurilor PSI în urma producerii unui accident rutier

Evenimentul s-a produs în noaptea de 31 decembrie 2022 spre 1 ianuarie 2023, pe raza localității Flămânzi, fiind implicat un singur autoturism. Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi au acționat pentru prevenirea izbucnirii unui incendiu.

„În continuare, pompierii militari rămân mobilizați 24 de ore din 24 pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
-3.1 ° C
1.6 °
-3.3 °
90 %
1.6kmh
100 %
sâm
2 °
Dum
-3 °
lun
-3 °
mar
-4 °
mie
-2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Ori au făcut prea multe bile, ori noaptea umblă pe străzi, în grup, ca elefanții. Altă explicație nu este.

EDITORIAL

Anul trecut guvernul condus de generalul ăăăă… ăăăă… Ciucă a dat ordonanță că gata, nu se mai fac angajări la stat. Atâta s-a bătut...

GÂNDUL ZILEI

De ce plâng chitarele Știu doar felinarele Că ele aduc necazul Când ard de pomană gazul... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...