spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTClipe de groază semănate de doi tâlhari. Au prădat o familie în...

Clipe de groază semănate de doi tâlhari. Au prădat o familie în miez de noapte, iar acum au fost trimiși în judecată

Doi tineri de 22 și 26 de ani, din comunele Ungureni și Vorniceni, au fost trimiși în judecată după un jaf comis în urmă cu cinci luni. Cei doi sunt acuzați că au dat buzna în casă peste o familie și au semănat groaza. Modul în care au fost comise faptele întrec orice închipuire.

În seara zilei de 31 iulie 2022, cei doi suspecți, Dumitru Dănuț Roman și Constantin Jijie, au bătut barurile din satul Borzești, comuna Ungureni, iar după ce s-a lăsat întunericul au decis să jefuiască o familie care locuia în fosta haltă CFR Mîndrești. Indivizii au ajuns la locuința cu pricina și au început să lovească cu pumnii și cu picioarele în ușă, amenințându-i pe cei din interior că-i omoară.

Întreaga familie – formată din soț, soție și fiica lor în vârstă de 9 ani– s-a refugiat în primul dormitor, iar capul familiei a luat telefonul mobil și a sunat la 112. Nu a mai reușit să încheie discuția deoarece atacatorii au intrat în încăpere înarmați cu un par și o cărămidă, țipând „Te omor pe tine și pe familia ta, scoate tot ce ai!”.

Proprietar lovit cu o cărămidă în cap

Disperați, proprietarii s-au refugiat în al doilea dormitor, încercând să se baricadeze acolo, dar nu au reușit să le țină piept atacatorilor. Asta pentru că unul dintre tâlhari a distrus ușa și l-a lovit în cap cu o cărămidă pe proprietar. După ce au năvălit în cameră, agresorii au stins lumina și au tăbărât pe proprietar, care s-a prăbușit la podea sub o ploaie de lovituri.

Atunci soția victimei și-a băgat fetița într-un dulap, iar ea s-a băgat sub un pat, după care a profitat de bezna din jur și a fugit la vecini pentru a cere ajutor. Cei doi atacatori s-au oprit doar în momentul în care bărbatul a încetat să mai țipe, după care au început să scotocească locuința căutând-o pe soția victimei.

Copilă atacată de tâlhari

În aceste împrejurări, unul dintre atacatori a găsit-o pe fata ascunsă în dulap și i-a tras cu piciorul în față. Coșmarul a durat câteva minute, iar la un moment dat proprietarul locuinței a reușit să fugă la rândul lui într-o altă încăpere, adăpostindu-se de cei doi. Tâlharii i-au furat portofelul cu bani, carduri și documente și s-au făcut nevăzuți în noapte, lăsând în urmă un adevărat dezastru.

Cei de la 112 au realizat pericolul i-au sesizat pe polițiști, iar aceștia au cerut sprijinul unor agenți de pază de la Primăria Ungureni care se aflau în apropiere și care au ajuns în scurt timp la locuința familiei. La vederea acestora, tâlharii au rupt-o la fugă. Unul dintre atacatori, care venise cu un scuter, a abandonat vehiculul și s-a aruncat în apele râului Jijia, după care i s-a pierdut urma prin stuf.

Atacatori identificaţi imediat

În numai câteva ore de la atac, polițiștii au reușit să afle identitatea atacatorilor, care au fost văzuți de mai mulți localnici cu puțin timp înainte de atac. Ba mai mult, unul dintre ei fuseseră recunoscut de victime, dar și de alți săteni. Așa se face că pe 2 august, anchetatorii au organizat mai multe percheziții, fiind găsit inclusiv portofelul furat de la victime.

Reținuți în primă fază pentru 24 de ore, indivizii au fost arestați pentru tâlhărie calificată, Constantin Jijie fiind acuzat și de punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat şi conducere fără permis întrucât el nu avea acte pentru mopedul condus. După finalizarea anchetei, atacatorii au fost trimiși în judecată.

„Din cercetări a reieșit faptul că cei doi ar fi au pătruns fără drept în locuința persoanei vătămate, din comuna Ungureni și prin folosirea violenței i-ar fi sustras portofelul cu bani și ar fi distrus mai multe bunuri din locuință. De asemenea, până la locuința victimei, tânărul de 26 de ani ar fi condus un moped neînmatriculat și fără a deține permis de conducere”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani. Dosarul a ajuns deja pe rolul Judecătoriei Săveni, cei doi atacatori urmând să primească pedepsele pentru faptele comise.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
13.7 ° C
14.3 °
13.6 °
48 %
3.3kmh
93 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...