spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTRâuri de lacrimi la căpătâiul Mariei. Fata ucisă cu sânge rece este...

Râuri de lacrimi la căpătâiul Mariei. Fata ucisă cu sânge rece este condusă pe ultimul drum (video)

Sute de oameni s-au adunat, miercuri, la Truşeşti pentru a o conduce pe ultimul drum pe Maria, adolescenta ucisă cu sânge rece în ultima zi a anului 2022. Pe lângă fraţi, la căpătâiul fetei au ajuns şi oficialităţi, printre care se numără Doina Nacu şi Alexandru Colbu din cadrul DGASPC Botoşani, Doina Federovici, preşedinta Consiliului Judeţean, precum și vicepreședinții Dorin Birta și Bogdan Dădcălescu, dar şi primarul comunei Truşeşti, Petru Ailenei.

Trupul neînsufleţit al fetei de doar 14 ani a fost depus într-un sicriu alb. De asemenea, fata îşi va dormi somnul de veci în rochie albă de mireasă.

Fraţi consiliaţi psihologic

Maria stătea alături de cei patru fraţi ai săi în cadrul Centrului de plasament „Sf. Nicolae” Trușești. Având în vedere că familia nu avea o situaţie financiară extrem de bună, de funeraliile fetei s-au ocupat reprezentanţii DGASPC.

„Este un eveniment tragic. Nimeni nu şi-ar dori să participe la aşa ceva, însă, având în vedere că familia nu a avut posibilităţi materiale deosebite ca să o poată îngropa, am reuşit noi, alături de colegii din centrul din Truşeşti, să pregătim creştineşte acest eveniment.

Cei trei fraţi şi o soră care mai sunt în centru au fost incluşi într-un program de consiliere şi urmează să lucrăm cu ei în aşa fel însât să depăşească evenimentul cu bine”, a declarat Alexandru Colbu, directorul adjunct al DGASPC.

„Era o fetiţă căreia îi plăcea viaţa”

Întreaga comunitate din Truşeşi este împietrită după tragedia care a avut loc pe 31 decembrie.

„Era un copil normal, îi plăcea viaţa, colabora bine cu colegii, cu profesorii. Avea o prezenţă zilnică la şcoală, nu absenta. Era integrată şi în viaţa centrului de plasament, îşi ajuta colegii mai mici. Era o fetiţă căreia îi plăcea viaţa, comunicativă deschisă. (…) Ea avea şi un frăţior mai mic şi era protectivă cu ei”, a spus profesoara Mariana Teiu.

Sfârşit tragic în ultima zi din an

În ziua fatidică, pe 31 decembrie, Maria era la urat cu fratele mai mic. La un moment dat, la miază, cand cei doi au ajuns pe un pod, în localitatea Trușești, s-au întâlnit cu un tânăr care avea să-i devină călău Mariei. Băiatul, de 20 de ani, a atacat-o pe Maria cu 25 de lovituri de cuţit. Totul sub ochii îngroziți ai frățiorului de 10 ani al fetei.

Cazul a șocat întreaga comunitate, prin violența de care a dat dovadă autorul. Cadrele medicale sosite la fața locului au numărat nu mai puțin de 25 de urme lăsate de lama cuțitului. Aceștia spun însă că nu este exclus ca la examinarea mai atentă, numărul plăgilor să fie mai mare.

După ce a comis crima sângeroasă din Trușești, autorul a fugit și a fost capturat de mascați în gara din localitate. Acesta a fost mai întâi reținut pentru 24 de ore, iar duminică la amiază a fost prezentat în fata judecătorului de serviciu. Instanța nu a deliberat prea mult, tânărul urmând să își petreacă luna ianuarie în arest.

Maria

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.6 ° C
10.6 °
9.4 °
95 %
3.1kmh
100 %
mie
18 °
joi
20 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...