sâmbătă, ianuarie 28, 2023
AcasăLocalConvoi cu blindate la câțiva kilometri de Botoșani (video)

Convoi cu blindate la câțiva kilometri de Botoșani (video)

Un tren cu peste 40 blindate turcesti 4×4 BMC Kirpi a fost surprins în imagini trecând prin gara Verești.

Potrivit stiridinbucovina.ro, acelaşi tren a fost surprins şi în gara Bacău. Cel mai probabil acesta s-a îndreptat spre Suceava şi apoi în Ucraina. De altfel, în această vara, ucrainenii au mai primit un lot de 50 astfel de vehicule.

Iuriy Misyagin, membru al partidului de guvernământ ucrainean Servitorul Poporului, a afirmat într-o postare pe Telegram în luna august a anului trecut că 50 de Kirpi MRAP au fost furnizate inițial Ucrainei și că vor fi livrate încă 150 de vehicule.

Ce este BMC Kirpi

BMC Kirpi este un vehicul protejat împotriva ambuscadelor și rezistent la mine (MRAP) fabricat de BMC Automotive Industry and Trade. Acesta este un producător de vehicule comerciale și militare. Kirpi (4×4) are cabină monobloc blindată cu geamuri speciale blindate, un sistem de stingere a incendiilor, aer condiționat în compartimentul pentru personal, anvelope run flat, un sistem central de umflare a anvelopelor, lansatoare de grenade fumigene și un troliu de auto-recuperare.

Protecția superioară împotriva amenințărilor IED și a minelor este asigurată de partea inferioară a corpului în formă de V al vehiculului. Designul răspândește presiunea pe ambele părți pentru a proteja personalul din vehicul de explozibil. În plus, amenințarea presiunii dinspre sol este redusă prin fixarea scaunelor din compartimentul pentru pasageri pe tavan. Datorită lamelelor din interiorul vehiculului, personalul poate trage, de asemenea, asupra amenințărilor din exterior.

Platforma are o lungime de 7,35 metri, o înălțime de 3,2 metri și o lățime de 2,64 metri. Modelul standard 44 are o greutate la bord de 18.085 de kilograme, o greutate totală de 19.710 kilograme și o sarcină utilă de 1.625 de kilograme. Poate găzdui 13 persoane. Motorul din Kirpi construit de BMC este un model Cummins ISL9E3 375, care îndeplinește standardele Euro-3. Acest motor diesel turboalimentat cu 6 cilindri are o capacitate de 8,9 L. Are o putere maximă de 375 CP / 2100 rpm și un cuplu maxim de 1500 Nm / 1400 rpm. Ca urmare, Kirpi poate călători cu o viteză maximă de 100 km/h, cu o autonomie maximă de 800 km și poate traversa pante de 60% și teren accidentat.

În plus, Kirpi este capabil să transporte mitraliere de 7,62 sau 12,7 mm. Vehiculul poate fi echipat cu o turelă manuală deschisă pentru tunuri sau cu un sistem de armament controlat de la distanță.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
0 ° C
0.6 °
-0 °
83 %
2.2kmh
100 %
sâm
1 °
Dum
1 °
lun
3 °
mar
4 °
mie
5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Soluții verificate din vechime pentru cei care vor să rezolve problema cu partenerele de viață.

EDITORIAL

O publicație în care, ce-i drept, nu prea am încredere, „Puterea” se numește, titra cu litere de-o șchioapă acum la început de an cum...

GÂNDUL ZILEI

Mândra cu poalele-n brâu Spală rufele la râu Și la fel face tot satul Că-i scump tare kilowattul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

 

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...