duminică, februarie 5, 2023
AcasăLocalBărbat condamnat pentru tentativă de omor. Amenințări cu moartea proferate în prezența...

Bărbat condamnat pentru tentativă de omor. Amenințări cu moartea proferate în prezența polițiștilor

O agresiune comisă din răzbunare i-a adus unui bărbat în vârstă de 67 de ani, din comuna Vorona, o condamnare la închisoare cu executare. Acuzat de tentativă de omor și amenințare, acesta a fost găsit vinovat și s-a ales cu o pedeapsă de cinci ani şi două luni închisoare, în regim de detenție. Sentința a fost pronunțată joi, pe 5 ianuarie a.c., de magistrații Tribunalului Botoșani, dar nu este definitivă.

Scene petrecute în urmă cu doi

Violențele au avut loc în urmă cu mai bine de doi, în incinta unei balastiere de pe malul Siretului, după ce Mircia Bighiac, cel care avea să devină agresor, a vrut să se angajeze la balastiera cu pricina, dar a fost condiționat să se lase de băutură. Pe 9 noiembrie 2020, bărbatul a ajuns din nou în balastiera cu pricina, încercând să treacă râul Siret peste un pod din tuburi, care era însă impracticabil din cauza unei viituri.

Beat criță, bărbatul a considerat că este momentul să se răzbune pe cel care fusese angajat în locul lui, așa că a scos un briceag și a încercat să-l lovească în gât pe Ștefan F. , care tocmai muncea la pod. Numai prezența de spirit a acestuia din urmă a făcut ca atacul să nu se termine cu o tragedie. În ultima secundă, angajatul balastierei a reușit să pareze lovitura, dar lama briceagului l-a tăiat la gât, însă nu foarte grav.

„Îţi fac capătul”

Agresorul a urcat mai apoi în faetonul cu care venise și a părăsit zona, dar incidentul a fost anunțat la 112, iar atacatorul a fost prins în apropiere de satul Joldești, având asupra lui briceagul cu pricina. Atât victima cât și agresorul au fost conduși la sediul postului de poliție Corni pentru audieri, dar, în ciuda prezenței forțelor de ordine, bărbatul a continuat să-l amenințe cu moartea pe angajatul balastierei. <<„Îţi fac capătul”, „te dau pe Siret”, „te arunc de pe pod”, „vezi tu ce păţeşti cu mine”>>, au fost amenințările proferate chiar în prezența polițiștilor.

Agresor condamnat

Cazul a fost anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, care au încercat să facă lumină în privința modului în care s-au derulat evenimentele. Bărbatul a fost supus și la un test cu detectorul de minciuni, iar răspunsurile oferite au provocat modificări specifice comportamentului simulat.

La finalul anchetei, agresorul a fost trimis în judecată, iar procesul a durat până joi, când Mircia Bighiac a fost condamnat. În plus, judecătorii l-au condamnat și la plata unor daune morale de 15.000 de lei față de victima agresiunii. Până la pronunțarea unei sentințe definitive, conform principiilor de drept, bărbatul va beneficia de prezumția de nevinovăție.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
-3.9 ° C
-2.4 °
-3.9 °
78 %
3.1kmh
100 %
Dum
-2 °
lun
-3 °
mar
-3 °
mie
-2 °
joi
-3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Ori au făcut prea multe bile, ori noaptea umblă pe străzi, în grup, ca elefanții. Altă explicație nu este.

EDITORIAL

Anul trecut guvernul condus de generalul ăăăă… ăăăă… Ciucă a dat ordonanță că gata, nu se mai fac angajări la stat. Atâta s-a bătut...

GÂNDUL ZILEI

De ce plâng chitarele Știu doar felinarele Că ele aduc necazul Când ard de pomană gazul... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...