sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăLocalUn nou cabinet stomatologic pentru elevii din Botoșani (video)

Un nou cabinet stomatologic pentru elevii din Botoșani (video)

Începând de luni, 9 ianuarie, elevii botoșăneni vor putea beneficia de serviciile unui nou cabinet școlar stomatologic. Acesta a fost amenajat la Școala nr. 13 din municipiul Botoșani. Investiția este de aproximativ 115.000 de lei, bani proveniți din bugetul local.

Accesul se va face în baza carnetului de elev și este gratuit pentru toți elevii, indiferent de unitatea de învățământ de care aparțin. Serviciile vor fi asigurate de medicul stomatolog, Nina Vasiliu.

„Iată că începem acest an cu prezentarea cabinetului școlar pentru copii, cabinet pentru medicină dentară. Este o promisiune a noastră din campania electorală, am spus că vom avea sănătate la stat ca la privat. Am făcut această investiție cu bani din bugetul local, cu ajutorul colegilor mei. Și nu ne oprim aici. La Școala 13, pentru că am avut deschiderea doamnei director, am alocat fonduri, am făcut licitație, amenajare, lucrări de compartimentare și tot ce a fost nevoie pentru avizul DSP și avem funcțional acest cabinet de medicină dentară pentru toți copiii din municipiul Botoșani care urmează o formă de învățământ”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Copiii vor fi tratați în cabinetul stomatologic școlar, iar în cazul unui diagnostic mai complicat, pot fi redirecționați spre unitățile de competență. De asemenea, în școală vor fi demarate activități de informare privind sănătatea orală.

„Vom merge pe latura de educație sanitară în primul rând. Vom merge în clasă să promovăm normele de sănătate orală, apoi pe tratarea leziunilor incipiente și complicate, depistarea din timp a anomaliilor dento-maxilare și dirijarea copiilor către medicii ortodonți. Deci e o paletă foarte largă de servicii și sperăm să avem și adresabilitate, îi așteptăm pe copii cu mare plăcere”, a explicat medicul stomatolog, Nina Vasiliu.

Municipalitatea intenționează să mai deschidă un cabinet școlar stomatologic. La nivelul municipiului mai există un astfel de cabinet funcțional la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
-3.1 ° C
1.6 °
-3.3 °
90 %
1.6kmh
100 %
sâm
2 °
Dum
-3 °
lun
-3 °
mar
-4 °
mie
-2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Ori au făcut prea multe bile, ori noaptea umblă pe străzi, în grup, ca elefanții. Altă explicație nu este.

EDITORIAL

Anul trecut guvernul condus de generalul ăăăă… ăăăă… Ciucă a dat ordonanță că gata, nu se mai fac angajări la stat. Atâta s-a bătut...

GÂNDUL ZILEI

De ce plâng chitarele Știu doar felinarele Că ele aduc necazul Când ard de pomană gazul... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...