duminică, februarie 5, 2023
AcasăLocalContracte semnate pentru dezvoltarea municipiului

Contracte semnate pentru dezvoltarea municipiului

Noi contracte de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) au fost semnate la București, de către autoritatea publică locală.

Prin urmare, 58,9 milioane de lei vor fi repartizate dezvoltării municipiului Botoșani, pe diferite componente.

Astfel, în cadrul Componentei C10 – Fondul Local, au fost semnate și contractele privind:

-Locuințe pentru tineri care provin din grupuri / comunități vulnerabile la nivelul municipiului Botoșani, în valoare de 23,8 milioane de lei (construcția a 16 garsoniere, 32 de apartamente de 2 camere și 16 apartamente cu 3 camere)

-Susținerea transportului alternativ prin realizarea unui circuit de piste de biciclete la nivelul municipiului Botoșani, în valoare de 11,7 milioane de lei (amenajarea a 10 kilometri de piste pentru biciclete)

La acestea se adaugă contractul semnat pe Componenta C10 – Valul Renovării, în valoare de 23,8 milioane de lei, privind:

-Reabilitarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale de pe străzile Independenței nr. 11, Grivița nr. 2, Săvenilor nr. 36, Independenței nr. 3, B-dul Mihai Eminescu.

De asemenea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), Cseke Attila, a semnat contractul de finanțare pentru „Rețea de stații inteligente și modernizarea transportului public la nivelul Zonei Urbane Funcționale la nivelul Municipiului Botoșani – Orașul Bucecea”, în valoare de 7 milioane de lei, care urmează să fie semnat și de autoritatea publică locală. Proiectul prevede stații de autobuz dotate cu totemuri digitale, 10 automate de emitere tichete calatorii/ încărcare carduri, software e-ticketing, software informare călători.

Proiect în valoare de 41,7 milioane

Pe Componenta C10 a mai fost semnat, în luna noiembrie 2022, proiectul în valoare de 41,7 milioane de lei, privind  „Modernizarea transportului public la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Municipiului Botoșani – orașul Bucecea, prin achiziția de autobuze ecologice” iar pe Componenta C5 – 8 contracte de renovare energetică a clădirilor publice (instituții de învățământ), în valoare totală de 84,6 milioane de lei.

La acestea se adaugă contractul pe Componenta C3 – Managementul Deșeurilor, în valoare de 4,5 milioane de lei, privind înființarea unui centru de colectare cu aport voluntar, respectiv contractul pe Componenta C15 – Educație (construcția unei creșe în zona fostului Obor, în valoare de 11,8 milioane de lei).

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
-3.9 ° C
-2.4 °
-3.9 °
78 %
3.1kmh
100 %
Dum
-2 °
lun
-3 °
mar
-3 °
mie
-2 °
joi
-3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Ori au făcut prea multe bile, ori noaptea umblă pe străzi, în grup, ca elefanții. Altă explicație nu este.

EDITORIAL

Anul trecut guvernul condus de generalul ăăăă… ăăăă… Ciucă a dat ordonanță că gata, nu se mai fac angajări la stat. Atâta s-a bătut...

GÂNDUL ZILEI

De ce plâng chitarele Știu doar felinarele Că ele aduc necazul Când ard de pomană gazul... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...