vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTLider al rromilor ales în biserică (video)

Lider al rromilor ales în biserică (video)

Alianța pentru Unitatea Rromilor (AUR) și-a desemnat luni președintele pentru organizaţia municipală din Botoșani.

Este vorba despre Manix Dibu. Alegerile au fost organizate la Biserica penticostalilor rromi din Parcul Tineretului. Numele candidatului a fost propus de şeful organizaţiei judeţene, Segrefit Căldăraru. La eveniment au fost prezenţi câteva zeci de rromi, de toate vârstele. Printre alegători s-au numărat şi femei cu copii mici în braţe, iar votanţii au transmis live imagini de la alegeri pe reţelele de socializare.

Cei prezenţi au fost de acord în unanimitate cu propunerea făcută de liderul judeţean al AUR, iar noul preşedinte a fost ales în urale şi aplauze. Înainte de încheierea votului, Manix Dibu a susţinut și un discurs.

„Noi nu suntem mulțumiți”

„De aproximativ 10-15 ani de zile, de când sunt actualii oameni-lideri ai rromilor puși în fruntea noastră, aici la Botoșani, ca ei fără să fie votați de nimeni sau să aibă acordul cuiva din partea noastră s-au instalat bine-merci acolo, s-au autointitulat. Noi ne-am gândit ca să facem în așa fel ca să vă cerem acordul vostru, să preluăm această, să spunem putere, de a putea merge în diferite instituții să vă cerem drepturile în egală măsură cu legea care este în România(…) Noi nu suntem mulțumiți, am auzit și la voi că nu sunteți mulțumiți de actualii lideri care sunt în fruntea comunității rrome și ne-am gândit să facem un pact cu AUR”, a spus Manix Dibu.

Reprezentanţii comunităţii rrome care au participat la eveniment și-au exprimat susținerea pentru noua conducere cu mare entuziasm. Aceștia au aplaudat și scandat numele alesului după discurs.

În final, a fost contactat telefonic şi președintele naţional al AUR, Ioan Alecu, căruia i-a fost comunicată noua alegere.

Alianța pentru Unitatea Romilor a fost înființată la București în 1996. Pe 4 noiembrie 2019 a fost constituită o filială și la Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
8.9 ° C
11.6 °
8.3 °
63 %
1.3kmh
31 %
joi
9 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...