spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTLUMEA PE DOS. La poliție adunate, și-napoi la lume date

LUMEA PE DOS. La poliție adunate, și-napoi la lume date

În fiecare zi, polițiștii botoșăneni înregistrează tot felul de evenimente petrecute în județ. O parte dintre acestea sunt mediatizate de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean, împreună cu o serie de acțiuni derulate de structurile MAI în localitățile județului.

Beţivi daţi jos de la volan de polițiști

La data de 7 ianuarie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au observat pe strada Alexandru Donici un autoturism parcat neregulamentar pe trotuar. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că la volanul autoturismului era un bărbat de 57 de ani, din comuna Suharău. Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la spital în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, polițiștii i-au întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Tot sâmbătă, pe 7 ianuarie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au fost sesizați cu privire la faptul că pe drumul județean DJ208H, între localitățile Dracșani și Cerbu s-a produs un accident rutier.

Verificările aveau să arate că protagonistul accidentului a fost un tânăr de 36 de ani, din comuna Copălău, care conducea un autoturism, și a pierdut controlul direcției de mers. Scăpadă de sub control, mașina s-a răsturnat pe cupolă în afara părții carosabile, accidentul soldându-se cu pagube materiale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la spital pentru stabilirea alcoolemiei, iar la final s-a ales cu un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Dosar penal după un accident

În aceeași zi, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada 1 Decembrie din municipiul Dorohoi s-a produs un accident rutier cu pagube materiale. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că la volanul unuia dintre autoturisme era un bărbat de 55 de ani, din comuna Șendriceni.

Întrucât mirosea a băuturi alcoolice, bărbatul a fost pus să sufle în etilotest, dar a refuzat testarea și recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Prin urmare, polițiștii i-au întocmit direct un dosar penal pentru refuzul de a se supune prelevării de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot sâmbătă (n.r. 7 noiembrie 2022), polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, în localitatea Mesteacăn, din comuna Corni, un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani, din localitate. Întrucât șoferul mirosea a băuturi alcoolice, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la spital pentru alcoolemiei, urmând să fie cercetat penal pentru conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Goană cu poliţia pe urme 

La data de 8 ianuarie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe drumul județean D.J. 296, în comuna Răchiți, au efectuat semnal de oprire unui autoturism, al cărui conducător auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea. Echipajul de poliție a pornit în urmărirea acestuia, reușind interceptarea, prilej cu care au stabilit identitatea conducătorului auto, în persoana unui tânăr de 36 de ani, din comuna Stăuceni.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, șoferul a fost condus la spital pentru stabilirea alcoolemiei și s-a ales cu un dosar penal pentru conducere în stare de ebrietate. Totodată, șoferul s-a ales și cu o amendă pentru că nu a oprit la semnalele polițiștilor.

La data de 8 ianuarie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.5 Mihăileni au oprit pentru control, pe drumul național DN29C, un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani, din municipiul Dorohoi. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta are dreptul de a conduce autoturisme, suspendat.În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis, urmând ca în funcție de rezultatele acestora să fie dispuse măsuri legale.

Acţiuni organizate în judeţ 

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii au organizat mai multe acțiuni care au cuprins controale în trafic, dar și legitimări de persoane. Acțiunile s-au soldat cu zeci de sancțiuni.

Botoșani

În noaptea de 7 spre 8 ianuarie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani, au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor penale și contravenționale. În cadrul activităților au fost legitimate 579 persoane, au fost controlate 210 autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 63 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 60.610 de lei. Totodată, în cadrul activităților desfășurate au fost reținute 7 permise de conducere și un certificat de înmatriculare.

Săveni

La data de 7 ianuarie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești, au organizat o acțiune pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, care au ca principală cauză, consumul de băuturi alcoolice și substanțe psihoactive. În cadrul activităților au fost legitimate 106 persoane, au fost controlate 82 autovehicule și au fost efectuate 24 de testări cu aparatul etilotest. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.900 de lei, fiind reținut un permis de conducere și două certificate de înmatriculare.

Darabani

În zilele de 7 și 8 ianuarie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani și cei din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani, au organizat acțiuni pentru prevenirea săvârșirii de infracțiuni stradale și pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente rutiere. În cadrul activităților au fost legitimate 76 persoane, au fost controlate 63 de autovehicule și au fost efectuate 38 de testări cu aparatul etilotest. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.670 de lei. Totodată, în cadrul activităților desfășurate a fost reținut un permis de conducere și un certificat de înmatriculare.

Dorohoi

În noaptea de 7 spre 8 ianuarie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi, au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor de furt și tâlhărie, a celor comise cu violență, a unor situații de risc și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. În cadrul activităților au fost legitimate 143 persoane, au fost controlate 27 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.950 de lei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.6 °
8.2 °
97 %
4.8kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...