vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTPetrecere organizată pentru copiii din cadrul PRO VITA

Petrecere organizată pentru copiii din cadrul PRO VITA

Nu mai puțin de cincizeci de copii din județ, din cadrul asociației PRO VITA, au avut parte zilele trecute de o adevărată petrecere.
Inițiativa a fost luată de preoteasa Anamaria Macuc, care este coordonatoarea structurii Pro Vita Botoșani.
„Nu vă pot exprima în cuvinte bucuria pe care am trăit-o aseară…Imaginați-vă, îi cunosc pe acești copii din burtica mamei, știu povestea fiecăruia dintre ei, i-am ținut în brațe când erau bebeluși, iar acum cel mai mare copil are 11 ani, și cel mai mic urmează să se nască.
Inițial am pornit de la ideea de a oferi o petrecere gratuită celor patru finuți Pro Vita care-și serbează ziua de naștere în aceasta perioadă, apoi mi-am dat seama ca de fapt sunt șase sărbătoriți Pro Vita și imediat m-am gândit și la ceilalți copii Pro Vita, de care îmi era tare dor și am decis să facem o reîntâlnire a acestora și a câtorva frățiori, în total vreo 50 de copii, pentru a ne bucura și juca cu toții într-un spațiu de joacă, a servi tort și pizza împreună”, a spus preoteasa Ana Maria Macuc.

„M-a impresionat bucuria, lumina și căldura transmisă de acești copii minunați”- coordonatoarea PRO VITA

Ideea acesteia a fost susținută de o mare de oameni care au făcut posibilă petrecerea dedicată celor mici.
PRO VITA„M-a impresionat bucuria, lumina și căldura transmisă de acești copii minunați și mamele lor, și numărul mare de oamenii cu suflet generos care s-au mobilizat atât de repede și frumos, în doar 5 zile de cand mi-a venit ideea, și ne-au oferit gratuit : 30 de pizza pe care copiii le-au savurat cu bucurie.
( Ciprian Borfotina și frații săi de la Magic Land), 2 torturi minunate și super delicioase/12 kg de tort ( Guliciuc Emilia-Irina din SV), sedinta foto ( Andreea Photography ), rochite de printesa ( Mihaela Aionitoaie), facepainting ( Năsturica-Animator Petreceri de Copii), iar credinciosi de la Parohia Pacea , de la parohii din Suceava si de la o parohie din Italia, le-au daruit tuturor copiilor: jucarii, rechizite, baloane personalizate cu numele si varsta lor, carti de rugaciuni, cruciulite, iconite…
Le mulțumesc din suflet tuturor pe această cale. De asemenea, mulțumesc din inimă medicilor ginecologi, din Botoșani, care din 2010 până în prezent sprijină aceste mame oferindu-le consultații gratuite, inclusiv la cabinetele particulare”, a transmis Anamaria Macuc.

Sprijin moral și financiar pentru mamele singure

Coordonatorul PRO VITA Botoșani, preoteasa Ana Maria Macuc, îndeamnă femeile aflate în situații limită să se adreseze cu încredere și vor obține sprijinul de care au nevoie pentru a trece de punctul critic. Pot aduce copilașii pe lume în siguranță și fără teama că nu vor avea ce să le ofere.
Toate mamele care nu au cedat presiunilor din jur și au adus pe lume minuni de copii recunosc acum că li s-a schimbat viața în bine și au primit putere și sprijin să treacă peste orice obstacol.
„Dacă cunoașteți mame însărcinate, aflate în criza de sarcină (care din „n” motive se gândesc la avort), îndrumați-le spre noi și le vom sprijini cu tot ceea ce vom putea (consiliere, sprijin financiar și material, consultații medicale gratuite), pentru a-și naște copilul, ca la anul să avem bebeluși „proaspeți” la petrecere. Este important ca aceste mame să știe ca nu sunt singure, ci sunt oameni care se gândesc la ele și la copilașii din burtica lor”, este mesajul transmis de coordonatoarea PRO VITA Botoșani.
Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
20.6 °
19.3 °
25 %
2.1kmh
6 %
vin
21 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...