spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTIncendiu în incinta unei stații de epurare de la marginea municipiului. Echipamentele...

Incendiu în incinta unei stații de epurare de la marginea municipiului. Echipamentele au devenit nefuncționale

O stație de epurare locală, care aparține de Nova Apaserv, a devenit nefuncțională pentru câteva zile în urma unui scurtcircuit urmat de un incendiu. Incidentul a avut loc în noaptea de joi spre vineri (n.r. 12 spre 13 ianuarie a.c.), iar în acel moment nu exista personal în incinta stației.

Potrivit directorului general Nova Apaserv, Liviu Ștefan, incendiul a afectat un tablou electric și o parte din cablaj, însă, din aceste cauze cele două pompe care deserveau stația s-au oprit, iar apele reziduale au ajuns într-un pârâu din zonă.

„Este vorba de o stație de epurare locală automată care deservește o arie restrânsă – o parte din cartierul Bucovina și canalizarea de la locuințele de la ieșirea din municipiu către Curtești. Noi am luat imediat măsuri și sperăm să o repunem în funcțiune în maxim 24 de ore. Pentru a asigura gradul de diluție pentru deversarea apelor uzate asigurăm un debit de apă brută din sursa Cătămărăști”, a adăugat Liviu Ștefan.

Stația este funcțională

Incendiul a durat foarte puțin. Din momentul în care au aflat cei de la Nova Apaserv și până ce personalul de intervenție a ajuns acolo, incendiul era deja stins. Prin urmare, nu a fost nevoie de intervenția pompierilor. Stația de epurare ar fi fost pusă în funcțiune în urmă cu peste 15 ani și nu este exclus ca o parte din echipamentele electrice să fi fost mai vechi.

„Vom vedea care a fost cauza….Acum trebuie să înlocuim tabloul electric și cablajele afectate de incendiu. În rest, stația este funcțională. Sperăm să remediem defecțiunea cât mai repede cu putință, însă ce pot să spun este că cele întâmplate nu îi afectează pe beneficiarii din zonă”, a adăugat directorul general Nova Apaserv, Liviu Ștefan.

Stația de epurare este situată chiar la limita dintre municipiul Botoșani și comuna Curtești, undeva pe partea stângă pe sensul de mers spre Curtești. Fiind vorba de o stație automată, aceasta nu era deservită permanent de personal din cadrul Nova Apaserv. Potrivit protocolului, echipamentele erau verificate la anumite intervale de timp de personalul calificat.

 

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...