spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTRomâncă din autocarul răsturnat în Italia: „Șoferul mergea un pic cam repede”....

Româncă din autocarul răsturnat în Italia: „Șoferul mergea un pic cam repede”. Număr de urgență pus la dispoziție de consulatul României la Trieste (video)

Una dintre pasagerele din autocarul cu botoșăneni care s-a răsturnat, a spus pentru publicația pentru Il Gazzettino„șoferul mergea cam repede”. De asemenea, aceasta a povestit cum pasagerii au ieșit din autocar pe geamurile sparte.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE) șapte cetățeni români, dintre care trei minori și patru adulți, sunt răniți, fără a le fi pusă viața în pericol, și au fost transportați de urgență la unități spitalicești din apropiere, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate. Ancheta autorităților italiene competente cu privire la circumstanțele producerii acestui incident este în desfășurare.

„În acest context, reprezentanții misiunii diplomatice și ai oficiului consular au întreprins demersuri pe lângă autoritățile italiene, în regim de urgență, pentru a obține informații referitoare la cetățenia, identitatea, starea de sănătate a victimelor, precum și la circumstanțele producerii accidentului rutier.

Totodată, un reprezentant al Consulatului General al României la Trieste s-a deplasat la Padova și se află în contact cu autoritățile competente (poliție, spitale etc.), în vederea obținerii unor detalii suplimentare despre accident și pentru a acorda asistența consulară specifică în astfel de situații”, au transmis reprezentanții MAE.

De asemenea, MAE precizează că, din informațiile disponibile la nivelul oficiului consular, firma de transport proprietară a autocarului implicat în accident va asigura preluarea celorlalți pasageri și transportul acestora în România. Consulatul General al României la Trieste continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări, conform competențelor legale.

Autocar cu botoșăneni răsturnat

Accidentul s-a petrecut luni, 16 ianuarie, în jurul orei 13:00. Accidentul a avut loc pe autostrada A13, lângă Padova Est, unde autocarul cu numele de Botoşani s-a răsturnat pe o parte.

În urma accidentului mai multe persoane au fost rănite, două fiind transportate la spital cu elicopterul. În autocar se aflau 52 de pasageri, adulți și copii de naționalitate română, menționează presa din Peninsulă. O persoană a fost transportată la spital în cod roșu, alte patru în cod galben și 17 în cod alb.

MAE informează că cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de permanență al Consulatului General al Românieila Trieste: +39 340 8821688.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10.4 °
9.4 °
86 %
2.2kmh
100 %
mar
10 °
mie
19 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...