spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTCod Rutier călcat în picioare de şoferi. O femeie a fost rănită...

Cod Rutier călcat în picioare de şoferi. O femeie a fost rănită în urma unui accident

Încălcarea normelor prevăzute în Codul Rutier a ajuns o normalitate la Botoşani. Trei persoane s-au ales cu dosare penale după ce au ignorat legea.

În primul dintre cazuri, petrecut luni polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 10 Ștefănești au fost sesizați prin apel 112, de către o tânără de 29 de ani, cu privire la faptul că o femeie din comuna Românești, are nevoie de îngrijiri medicale deoarece a fost acroșată de un autoturism.

În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că un bărbat de 71 de ani, din comuna Românești, în timp ce se deplasa pe strada Morii, aceeași comuna, a accident ușor, o femeie de 52 de ani, din comuna Românești.

Femeia a fost transportată la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul etilotest dar și recoltarea de probe biologice de sânge, deși i-a fost adus la cunoștință ca refuzul constituie infracțiune. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și părăsirea locului accidentului.

Şofer cu acte false scos din trafic

Tot luni, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au oprit pentru control, pe DN 29, un autoturism, condus de un tânăr de 25 de ani, din comuna Manoleasa.

În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că permisul prezentat de tânăr era fals, acesta nefiind posesorul unui permis de conducere. Totodată, asigurarea obligatorie RCA,  prezenta modificări la perioada valabilității.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, uz de fals și fals material în înscrieri oficiale.

Dosar penal din cauza unei maşini fantomă

Marţi, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au oprit pentru control, pe  DJ 208H, un autoturism, condus de un tânăr de 23 de ani, din comuna Vlădeni.

Procedându-se la legitimarea acestuia, tânărul a declarat că nu are asupra sa nici un document. În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit că autoturismul avea expirată autorizația de circulație provizorie.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, totodată, tânărul fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 870 de lei.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
15.6 ° C
17 °
15 °
48 %
2.5kmh
46 %
vin
14 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...