sâmbătă, ianuarie 28, 2023
AcasăLocalZeci de cazuri de gripă înregistrate la Botoşani

Zeci de cazuri de gripă înregistrate la Botoşani

Virusul gripal continuă să facă victime şi la Botoşani. Astfel, în ultima săptămână 45 de persoane au fost diagnosticate cu gripă.

10 dintre acestea au avut nevoie de internare în spital. Două cazuri de gripă au fost înregistrate în rândul unor copii cu vârste cuprinse între 2 şi 4 ani. 11 cazuri au fost înregistrate în rândul celor cu vârste între 5 şi 14 ani, 15 în cazul celor cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani. Alte nouă cazuri de gripă au fost diagnosticate în rândul botoşănenilor cu vârste între 50 şi 64 de ani, iar opt bolnavi au peste 65 de ani.

Şi virozele nu doar gripa fac ravagii

Peste 1800 de botoşăneni, majoritatea copii, au fost diagnosticaţi în ultima săptămână cu viroze şi pneumonii. Dintre aceştia, peste 1.000 au până în 14 ani.

1251 de persoane au fost diagnosticate cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, iar 12 dintre acestea au avut nevoie de internare. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani majoritatea celor diagnosticaţi sunt copii. Astfel, 117 de pacienţi au între 0 şi un an, 153 au între 2 şi 4 an, 384 au între 5 şi 14 ani, 406 au între 15 şi 49 de ani, 99 au între 50 şi 64 de ani şi 92 au peste 65 de ani.

Alte 565 de persoane au fost diagnosticate cu pneumonie. Dintre acestea 145 au avut nevoie de internare. Şi în acest caz cele mai multe cazuri au fost înregistrate în cazul copiilor. Astfel, 85 de pacienţi au între 0 şi un an, iar 36 au fost internaţi, 74 au între 2 şi 4 an, iar 21 au fost internaţi, 92 au între 5 şi 14 ani, iar 7 au fost internaţi, 125 au între 15 şi 49 de ani (19 internaţi), 105 au între 50 şi 64 de ani (22 internaţi) şi 84 au peste 65 de ani (40 internaţi).

Centre de permanență disponibile pentru cei cu viroze respiratorii

Medicii le recomandă oamenilor ca mai ales în această perioadă de iarnă să aibă mare grijă la alimentație, la igienă. De asemenea oamenii trebuie să se îmbrace corespunzător temperaturilor de afară și să evite aglomerările.

Pentru ca pacienții să nu aștepte ore în șir la camerele de gardă, pentru a fi consultați, Direcția de Sănătate Publică Botoșani recomandă populației să se adreseze medicilor de familie și centrelor de permanență din județ.

În afara programului medicului de familie, se poate solicita o consultație la centrele de permanență fixe LCD-MED – BOTOȘANI strada Independenței nr. 7, PRUTMED – AVRĂMENI, TRUȘEȘTI, DOR-MED – DOROHOI strada Poștei nr. 7, NORD-EST – HAVÎRNA, DARABANI strada Tudor Vladimirescu nr. 12, CEMED – CRISTEȘTI, BUCECEA strada Nicolae Iorga nr. 19.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
0 ° C
0.6 °
-0 °
83 %
2.2kmh
100 %
sâm
1 °
Dum
1 °
lun
3 °
mar
4 °
mie
5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Soluții verificate din vechime pentru cei care vor să rezolve problema cu partenerele de viață.

EDITORIAL

O publicație în care, ce-i drept, nu prea am încredere, „Puterea” se numește, titra cu litere de-o șchioapă acum la început de an cum...

GÂNDUL ZILEI

Mândra cu poalele-n brâu Spală rufele la râu Și la fel face tot satul Că-i scump tare kilowattul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

 

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...