spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTTânăr aruncat după gratii pentru o serie de infracţiuni la volan. Poliţiştii...

Tânăr aruncat după gratii pentru o serie de infracţiuni la volan. Poliţiştii au desfăşurat acţiuni în judeţ

Poliţiştii din judeţ au continuat şi miercuri seria de acţiuni desfăşurate pe drumurile din judeţ. Astfel, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr de 18 de ani, din comuna Mileanca, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de punere în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat și cu număr fals de înmatriculare și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere.

În cauză s-a stabilit că tânărul, nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule și plăcuțele cu numărul de înregistrare provizoriu erau eliberate pentru alt autoturism, iar în urma probatoriului administrat, acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani.

Tot miercuri, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe DJ 297, un autoturism condus de un bărbat de 59 de ani, din comuna Sulița. Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Amenzi aplicate la Dorohoi

La data de 18 ianuarie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi, împreună cu lucrători din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi, au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere comise pe fondul consumului de băuturi alcoolice și al vitezei excesive.

În cadrul acțiunii desfășurate au fost legitimate 39 de persoane, au fost controlate 39 de autovehicule și au fost efectuate 22 testări cu aparatul etilotest.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4350 lei. Totodată, a fost reținut în vederea suspendării, un permis de conducere și un certificat de înmatriculare.

Lemne confiscate la Săveni

La data de 18 ianuarie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni, împreună cu lucrători din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești, au organizat o acțiune pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, prevenirea infracționalității stradale precum și creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice.

În cadrul acțiunii desfășurate au fost legitimate 51 de persoane, au fost controlate 35 de autovehicule și au fost efectuate 9 testări cu aparatul etilotest.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4310 lei. Totodată, a fost indisponibilizată o cantitate de 2,81 mc lemn de foc și 1, 63 mc de cherestea.

Acţiune pentru prevenirea și combaterea violenței domestice

 La data de 18 ianuarie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani, au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea violenței domestice.

În cadrul acțiunii desfășurate au fost legitimate 52 de persoane, au fost verificate 38 de ordine de protecție, iar în urma neregulilor constatate au fost întocmite 2 dosare penale pentru încălcarea ordinelor de protecție și au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1885 lei.

 Activități preventive Flămânzi

 La data de 18 ianuarie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi, împreună cu reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Botoșani, au organizat o activitate educativă, la liceul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu” din orașul Flămânzi, în scopul prevenirii și combaterii faptelor antisociale și pentru reducerea gradului de victimizare în rândul elevilor cu privire la consumul de substanțe interzise.

În cadrul activității, au fost împărțite materiale privind campania de prevenire a violenței în școli și prevenirea consumului de substanțe interzise, elevilor fiindu-le prezentate efectele negative ale consumului de tutun, alcool și a substanțelor noi cu potențial psihoactiv, li s-au dat sfaturi despre cum pot face presiunii grupurilor și au discutat despre infracțiunile asociate consumul de droguri.

Intervenții ale polițiștilor pentru siguranța cetățenilor

La data de 18 ianuarie 2023, în cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii botoșăneni au intervenit la 36 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112, iar în urma intervențiilor au fost întocmite 17 dosare penale și aplicate 153 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 57.995 de lei.

De asemenea, au fost desfășurate activități de prevenire și combatere a accidentelor rutiere, în cadrul cărora au fost reținute 7 certificate de înmatriculare și 9 permise de conducere.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
8 ° C
11.6 °
7.8 °
91 %
0.6kmh
14 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...