vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTTemperaturile scad simţitor în următoarea perioadă

Temperaturile scad simţitor în următoarea perioadă

Meteorologii au realizat o estimare a valorilor termice și precipitațiilor în perioada 23 ianuarie – 5 februarie. Temperaturile scad la valorile unei luni de iarnă.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în Moldova, vremea va fi în răcire semnificativă, astfel că regimul termic va deveni cel normal pentru această perioadă din an, în privința valorilor maxime încă din data de 24 ianuarie, iar a minimelor în special după 27 ianuarie.

Astfel ziua vor fi temperaturi de -1…3 grade, iar în timpul nopților de -6…-2 grade, în medie regională. Pentru primele zile ale lunii februarie este estimată o creștere ușoară a valorilor diurne de temperatură.

La începutul intervalului de referință, regimul pluviometric va fi deficitar, doar pe spații mici urmând a se semnala precipitații slabe, mixte ce vor favoriza izolat depunerile de polei. După data de 28 ianuarie, temporar vor precipitații locale, predominant sub formă de ninsoare.

În ultimele două zile judeţul Botoşani a fost din nou sub mai multe avertizări cod galben de ceaţă. Pe drumurile din județul Botoșani, din această cauză, vizibilitatea a scăzut sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Pentru evitarea producerii unor evenimente rutiere, reprezentanții ISU transmit conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de drum.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6.1 ° C
6.1 °
4.3 °
95 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
12 °
mar
8 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...