marți, martie 19, 2024
AcasăLocal BTOctogenară transportată la spital în urma unui incendiu care i-a afectat locuința

Octogenară transportată la spital în urma unui incendiu care i-a afectat locuința

O femeie de 86 de ani, din localitatea Stăuceni, a ajuns la spital, în această dimineață, după ce în camera unde locuia s-a produs un incendiu.

Alarma a fost dată de fiica bătrânei, care a venit să îi aducă mâncare. Când a intrat în cameră a observat că tavanul din lemn, acoperit cu unul fals din pvc, ardea mocnit, cu degajări de fum, iar bătrâna dormea. Ajutată de soț, aceasta și-a scos mama din casă, după care a sunat la 112 după ajutor.

La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp posibil, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, precum și unul aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani.
Aceștia au constatat că ardea tavanul și exista pericolul de propagare a flăcărilor la bunurile din interiorul camerei.
Bătrâna, intoxicată cu fum, a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate de echipajul SAJ.

Pompierii au stins incendiul și au înlăturat efectele.

Cel mai probabil, evenimentul a fost generat de un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din structura acoperișului.

Pompierii remintesc faptul că în sezonul rece multe dintre incendii se produc din cauza coșurilor de fum defecte, necurățate de funingine sau neprotejate termic față de materialele combustibile din structura acoperișului.

Informare preventivă

Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.).

Curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

Tencuiți şi văruiți partea din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn).

Îngroșați zidăria coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului.

Păstrați distanţa dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
1.1 ° C
1.1 °
-0.6 °
87 %
0.9kmh
91 %
mar
5 °
mie
5 °
joi
8 °
vin
10 °
sâm
10 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se lucrează în grup, că o parte din angajați trebuie să supravegheze trecătorii.

EDITORIAL

„Măi, Adriane, ce blestem o fi pe poporul ăsta de a ajuns până la urmă să aleagă între doi foşti comunişti?“. Este celebra replică...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...