marți, martie 19, 2024
AcasăLocal BTOperațiune de amploare a polițiștilor de la transporturi în trenuri și gări....

Operațiune de amploare a polițiștilor de la transporturi în trenuri și gări. A fost prins și un evadat

La data de 20, respectiv 24 ianuarie a.c., polițiștii de la transporturi au desfășurat, la nivel național, o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale în domeniul transporturilor feroviare de călători, în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători. Controale au avut loc și în stațiile CFR din Botoșani, dar și la nivelul trecerilor cu calea ferată din județ.

„În cadrul acțiunii, au fost efectuate verificări în 553 de stații și triaje CFR și 580 de trenuri de călători și au fost legitimate 2.847 de persoane, fiind aplicate 611 sancțiuni contravenționale, în valoare de 137.715 lei”, se arată într-un comunicat de presă emis astăzi de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR). Potrivit acelorași surse, au fost depistate 46 de persoane, dintre care șase persoane au fost depistate în flagrant delict. Totodată, polițiștii au constatat opt infracțiuni, dintre care două fapte de furt, două de natură economică, o faptă pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, o faptă de ucidere din culpă, una de distrugere și un caz de evadare.

„Polițiștii au depistat 20 de persoane care apelau la mila publicului, cinci minori lipsiți de supraveghere și patru persoane cu documente de ședere pe teritoriul României expirate”, se mai arată în comunicatul IGPR. La acțiune au participat jandarmi și polițiști locali.

Șoferi sancționați

La data de 24 ianuarie 2023, polițiști din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Botoșani, au depistat la o trecere la nivel cu calea ferată, din municipiul Dorohoi, o persoană care a condus un autoturism și, fiind testată cu aparatul etilotest, aceasta avea 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul autoturismului a fost sancționat contravențional cu amendă, conform prevederilor legale, fiind luată măsura complementară a reținerii permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile și a fost eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

La data de 20 ianuarie 2023, ora 21.50, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca – Biroul Județean de Poliție Transporturi Cluj – Postul de Poliție Transporturi Feroviare Gherla au fost sesizați telefonic de către polițiștii Dispeceratului Poliției Municipiului Gherla despre faptul că mai multe persoane i-ar fi sustras unui bărbat un telefon mobil, un încărcător de telefon și o sumă de bani, în timp ce acesta se afla pe peronul Stației CFR Gherla.

Având în vedere cele sesizate, în urma investigațiilor efectuate și a activităților întreprinse în colaborare cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Gherla și ai Poliției Locale Gherla, la aceeași dată, ora 23.20, au fost depistate cele trei persoane bănuite, în municipiul Gherla. Întregul prejudiciu a fost recuperat, telefonul mobil și încărcătorul fiind descoperite asupra uneia dintre persoanele bănuite, iar suma de bani fiind împărțită între cele trei persoane. În cauză, a fost deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Tâlhărie calificată 

În seara de 20 ianuarie 2023, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Cluj au depistat o persoană bănuită de comiterea unei infracțiuni de tâlhărie calificată, în municipiul Dej, județul Cluj, într-un tren de călători. În urma controlului corporal efectuat asupra acesteia, a fost depistat atât cuțitul folosit la comiterea infracțiunii, cât și suma de bani sustrasă, precum și alte bunuri de interes.

Persoana în cauză, precum și bunurile depistate asupra acesteia au fost predate polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Dej, în vederea continuării cercetărilor.

La data de 24 ianuarie 2023, polițiști din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Alba – Postul de Poliție Transporturi Feroviare Blaj au depistat la trecerea la nivel cu calea ferată, în județul Alba, o persoană ce conducea un tractor agricol, fără a poseda permis de conducere. În cauză, a fost deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 24 ianuarie 2023, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Brăila – Postul de Poliție Transporturi Feroviare Brăila, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat o persoană, care figura în evidențele Poliției Române, cu arest la domiciliu, din data de 23 ianuarie 2023. În cauză, a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare. Persoana în cauză a fost escortată și predată organelor de poliție competente.

Peste 1.000 de pachete de țigări găsite de polițiști

La data de 24 ianuarie 2023, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași – Postul de Poliție Transporturi Feroviare Socola au identificat două persoane din Republica Moldova, care aveau asupra lor 1.100 de țigarete, cu timbru de acciză Republica Moldova. Persoanele în cauză, ar fi ascuns în bagaje și în obiectele de îmbrăcăminte, produse din tutun. Față de cele două persoane, a fost luată măsura sancționării contravenționale, produsele din tutun fiind ridicate, în vederea confiscării.

La data de 24 ianuarie 2023, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași – Biroul de Investigații Criminale au depistat o persoană care ar fi condus autoturismul, fără a avea încheiată o poliță de asigurare R.C.A. Valabilă. Totodată, conducătorul auto nu a respectat dispozițiile și indicațiile polițiștilor rutieri, respectiv, după momentul opririi, acesta nu a așteptat și a pus în mișcare autoturismul, fiind oprit, ulterior, de poliție.

Față de acesta, a fost luată măsura sancționării contravenționale, în conformitate cu prevederile legale, iar, ca măsură complementară, a fost dispusă suspendarea exercitării dreptului de a conduce vehicule, pentru 30 de zile. Cu privire la faptul că autoturismul nu avea încheiată o polița de asigurare R.C.A., a fost luată măsura sancționării contravenționale, iar, ca măsură tehnico – administrativă, a fost dispusă reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

La data de 24 ianuarie 2023, polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Craiova–Triaj au surprins în flagrant delict o persoană, care ar fi sustras 300 de kilograme de cărbuni, dintr-un vagon de marfă al unui tren aflat în stația CF Cernele, județul Dolj. În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, iar cele 300 de kilograme de cărbuni au fost recuperate și predate unității prejudiciate

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
3.8 ° C
4.3 °
3.6 °
48 %
6.9kmh
42 %
mar
5 °
mie
6 °
joi
7 °
vin
8 °
sâm
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se lucrează în grup, că o parte din angajați trebuie să supravegheze trecătorii.

EDITORIAL

Pe vremea când Petre Daea a transformat Ministerul Agriculturii într-o veritabilă scenă pentru interminabilele lui spectacole de stand up comedy, marea întrebare a unora...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...