duminică, aprilie 2, 2023
AcasăLocalZiua Internațională a Nonviolenței în Școli, marcată cu acţiuni în judeţ

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli, marcată cu acţiuni în judeţ

Cu prilejul Zilei Internaționale a Nonviolenței în Școli, luni, 30 ianuarie, polițiștii Biroului Siguranța Școlară au desfășurat activități preventiv-educative cu elevi din toate ciclurile de învățământ preuniversitar. 

Polițiștii s-au deplasat la Școala Gimnazială nr.13 Botoșani și respectiv Școala Gimnazială nr.1 Adășeni.

Adecvat categoriilor de vârstă a elevilor, au fost puse în discuție implicațiile legale ale unui comportament violent, dar mai cu seamă instrumentele și tehnicile non-violente de soluționare a unui conflict, reacțiile adecvate în situația confruntării cu manifestări agresive ale altor persoane, ș.a.

Feedback-ul din partea elevilor a fost pozitiv, aceștia fiind implicați în discuțiile inițiate de polițiștii de siguranță școlară și manifestând  interes pentru  informațiile prezentate.

Pentru a-și demonstra cunoștințele dobândite, elevii claselor gimnaziale din cadrul Școlii nr.1 Adășeni au participat la un concurs având ca tematică cunoașterea fenomenului de tip bullying și combaterea acestuia, iar  cinci dintre aceștia au  primit premii constând în rechizite și alte recompense dulci.

Activitate de informare și prevenire pe linia siguranței mediului școlar

Tot luni, polițiștii Biroului au desfășurat în cooperare cu reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Botoșani și respectiv cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, o activitate de informare și prevenire pe linia siguranței mediului școlar, la care au participat președinții consiliilor școlare ale elevilor și consilierii școlari din cadrul mai multor unități de învățământ liceal din județ.

Prilejuit de marcarea Zilei Internaționale a Nonviolenței în Școli, activități similare celor anterior menționate au fost desfășurate în mai multe unități de învățământ din județ, prin grija polițiștilor din structurile de ordine publică, atât în mediul urban, cât și în rural.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
14.3 ° C
15.1 °
12.8 °
64 %
6.5kmh
100 %
Dum
15 °
lun
8 °
mar
3 °
mie
2 °
joi
3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Încep să fie prea populare trotinetele astea. Ori o fi serviciul de pază.

EDITORIAL

Faptul că nicio funcție de conducere din instituțiile statului român nu se ocupă decât cu pedigri politic este una din principalele cauze care duc...

EPIGRAMA ZILEI

Nu e nicicum uns de zei Ci cu multă alifie Pentru că bani frumușei Face când … nu scrie! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...