miercuri, martie 29, 2023
AcasăLocalConsultare publică pentru elaborarea strategiilor de dezvoltare a municipiului în următorii ani

Consultare publică pentru elaborarea strategiilor de dezvoltare a municipiului în următorii ani

Primăria Municipiului Botoșani organizează miercuri, 1 februarie 2023, în sala Mihai Eminescu, două întâlniri ce fac parte din procesul de consultare publică pentru actualizarea documentelor strategice pentru perioada 2021-2027.

Astfel, începând cu ora 10.00 va fi prezentat procesul de elaborare a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), iar începând cu ora 12.00 se va detalia Strategia Integrată de Dezvoltare Durabilă (SIDU), inclusiv proiectele prioritare de dezvoltare.

Cele două întâlniri sunt publice și deschise atât persoanelor implicate în proiecte de dezvoltare la nivel instituțional și administrativ, cât și tuturor cetățenilor care sunt interesați de planurile municipalității pentru viitorii ani.

„Construim viitorul împreună și doar ascultând părerile și așteptările fiecărui cetățean putem ajunge la cele mai bune soluții în ce privește dezvoltarea orașului. Adresez, așadar, o invitație botoșănenilor de a participa la aceste întâlniri pentru a contura împreună cele mai bune strategii pentru municipiul Botoșani”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

Potrivit comunicatului emis de primărie, documentele strategice acoperă teritoriul administrativ al municipiului Botoșani, însă pentru prima dată acestea vizează și oportunitățile de colaborare la nivelul arealului Zonei Metropolitane. Aceste instrumente vor fundamenta deciziile de investiții viitoare și vor asigura utilizarea eficientă și eficace a fondurilor europene și guvernamentale ce pot fi atrase.

Versiunile de lucru ale SIDU și PMUD pot fi consultate pe site-ul www.primariabt.ro (pagina principală), unde pot fi transmise și propuneri de modificare.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
câțiva nori
0.7 ° C
2.7 °
0.5 °
73 %
3.6kmh
11 %
mar
1 °
mie
4 °
joi
11 °
vin
10 °
sâm
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când vrei să protejezi pietonii, ori apar unii care pun beţe-n roate, ori alţii care pun roate-n beţe.

EDITORIAL

Cu ani în urmă, pe vremea când Michael Schumacher domina detașat Marele Circ, transmisiunile în direct erau întrerupte de o reclamă în care protagonist...

EPIGRAMA ZILEI

Oltenii din Parlament, (Opozanții, evident !) Strigau toți în gura mare Că ... fură la guvernare !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...