miercuri, martie 29, 2023
AcasăLocalZiua Internațională a Cititului Împreună marcată la Botoșani

Ziua Internațională a Cititului Împreună marcată la Botoșani

Miercuri, 1 februarie, începând cu ora 14.00, Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” marchează Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI). Astfel, activitatea face parte din Proiectul educativ „Printre CĂRȚI și… POVEȘTI” și va avea loc la Filiala Nr. 2 Grivița.

„AZARYS ȘI REGATUL SCORPIONILOR DE FOC”, de Klaudia Muntean, este povestea cu care elevii clasei a III-a A Step by Step de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani vor marca Ziua Internațională a Cititului Împreună. Elevii sunt coordonați de profesoarele Olguța-Cătălina Dughilă și Oana-Olivia Popa.

Lecturile publice, jocurile și atelierele de creație vor face atractivă „călătoria” prin tărâmurile magice ale poveștii.

„Descoperim tainele minunate ale cărților odată cu primele povești citite, cu glas duios, de către părinți sau bunici, seara când Moș Ene nu prea vrea să vină pe la gene. Apoi, școlari fiind, ne grăbim să descifrăm tainele cititului pentru a pătrunde cât mai repede în lumea fascinantă care se ascunde între paginile cărților.

O carte e o poveste, o poveste ce te poartă pe tărâmuri magice unde întâlnești personaje care te fascinează și de la care primești adevărate lecții de curaj și bunătate”, se arată în comunicatul de presă transmis de reprezentanții bibliotecii.

În fiecare an, de Ziua Internaţională a Cititului Împreună, pe 1 februarie, milioane de oameni din peste 100 de țări citesc cu voce tare împreună şi împărtăşesc poveşti pentru a promova cititul.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
0.7 ° C
2.7 °
0.5 °
73 %
3.6kmh
11 %
mar
1 °
mie
4 °
joi
11 °
vin
10 °
sâm
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când vrei să protejezi pietonii, ori apar unii care pun beţe-n roate, ori alţii care pun roate-n beţe.

EDITORIAL

Cu ani în urmă, pe vremea când Michael Schumacher domina detașat Marele Circ, transmisiunile în direct erau întrerupte de o reclamă în care protagonist...

EPIGRAMA ZILEI

Oltenii din Parlament, (Opozanții, evident !) Strigau toți în gura mare Că ... fură la guvernare !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...