spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTAnchetă la școală după o bătaie între elevi (video)

Anchetă la școală după o bătaie între elevi (video)

În urma apariției în mediul online a unui filmuleț în care surprinde o bătaie între elevi, s-a declanșat o anchetă la nivelul unității de învățământ. Astfel, comisia pentru prevenirea și eliminarea violentei, a faptelor de corupție și discriminării în mediul școlar și promovarea interculturalității face verificări în acest caz.

„Așteptăm ancheta desfășurată la nivelul școlii. Unitatea de învățământ va fi cea unde se vor stabili măsurile și vor fi comunicate către ISJ”, a transmis inspectorul școlar general al ISJ Botoșani, Bogdan Suruciuc.

De asemenea, și polițiștii fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care a fost comisă faptă.

„Ne-am sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. În continuare sunt efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care a fost comisă fapta, iar în funcție de rezultatele acestora vor fi dispuse măsuri conform prevederilor legale”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, agent principal Delia Nenișcu.

Incidentul a intrat și în atenția reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) din Botoșani.

Anchetă declanșată după niște imagini greu de privit

O agresiune de o violenţă ieşită din comun petrecută între nişte copii a apărut în mediul online. Incidentul a avut loc miercuri la amiază, imediat după terminarea orelor la şcoala din satul Storeşti, comuna Frumuşica.

Filmuleţul care surprinde o bătaie între elevi a circulat printre copiii din şcoală şi a ajuns şi la mama elevului lovit. Extrem de indignată, femeia a postat filmul în mediul online, solicitând măsuri aspre pentru autori. Din imaginile postate se pot vedea doi minori care se apropie de un al treilea, care aşteaptă pe marginea drumului.

Victima nu era nici măcar atentă la cei doi care se apropiau. Din senin, unul dintre ei a tăbărât cu pumnii asupra acestuia. Victima nu a avut nicio şansă, fiind doborâtă la pământ din primul pumn, încasat drept în figură. Ulterior, agresorul l-a lovit de mai multe ori în zona abdomenului, cât era la pământ. Apoi acesta s-a îndepărtat, ameninţându-l pe cel bătut să nu se mai apropie de cineva.

Mai mulți părinți din zonă au acuzat în mediul online că incidentul nu ar fi unul izolat. “Fiul meu din clasa a 5-a se juca cu mai mulți colegi cu șervețele. Agresorul a intrat la ei în clasă , l-a prins de picioare și îl târâia pe jos prin clasă . Atunci au intervenit alți doi copii din clasa fiului meu și au început să îl lovească cu picioarele și a fugit”, a povestit părintele unui alt copil de la aceeași Școala din Stroești.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
19.8 ° C
20 °
15.5 °
47 %
0.9kmh
100 %
joi
19 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...