duminică, aprilie 2, 2023
AcasăLocalAdulți sfătuiți de polițiști cum să devină părinți adevărați

Adulți sfătuiți de polițiști cum să devină părinți adevărați

Pe lângă acțiunile derulate în unitățile de învățământ, împreună cu elevii, polițiștii Biroului de Siguranță Școlară și-au îndreptat atenția și spre părinții copiilor. „Siguranța elevilor în mediul școlar este rezultatul eforturilor convergente ale tuturor actorilor responsabili de aceasta”, spun polițiștii. Din acest motiv, pentru a-i proteja pe cei mici atât în fața riscurilor victimizării, cât și raportat la evitarea implicării în sfera delincvenței juvenile, cu precădere în infracțiunile comise cu violență, polițiștii Biroului Siguranța Școlară au venit cu o serie de recomandări și pentru părinții elevilor.

  • Încurajați-i pe copiii dumneavoastră să vă povestească despre ceea ce se întâmplă/i se întâmplă la școală! Lăsați-i să vă împărtășească atât emoțiile pozitive, cât și pe cele negative!
  • Vorbiți cu copiii dumneavoastră despre violența la școală. Învățați-i să o recunoască, atât în forma fizică, cât și psihică.
  • Transmiteți copiilor faptul că, la școală, pot apela întotdeauna la sprijinul cadrelor didactice!
  • Informați-vă permanent despre situația școlară a copilului dumneavoastră!
  • Asigurați-vă că știți în permanență care este programul activităților școlare ale copilului și stabiliți împreună programul restului zilei.
  • Explicați copilului dumneavoastră că violența nu reprezintă soluția vreunei probleme, că nu trebuie să se implice în acte de violență și că, în situația în care astfel de fapte se întâmplă în prezența lor, trebuie să anunțe cât mai repede un cadru didactic sau orice persoană adultă prezentă în școală.
  • Discutați despre pericolul adoptării unor ”trend”-uri antamate pe rețele de socializare, grupuri de mesagerie, etc., care promovează, la nivel individual sau de grup, comportamente teribiliste, la limita sau chiar din sfera delincvenței juvenile. Ceea ce aparent nu pare a fi decât o glumă nevinovată poate genera consecințe dintre cele mai grave!

În scopul prevenirii și combaterii oricăror fapte de violență în mediul școlar, inclusiv a manifestărilor de tip bullying, de la începerea anului școlar și până în prezent, polițiștii Biroului Siguranța Școlară au desfășurat peste 200 de activități în școlile botoșănene, la care au participat peste 9.000 de elevi, iar acțiunile de acest tip vor continua pe tot parcursul anului școlar 2022 – 2023.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.2 ° C
11.6 °
8.9 °
85 %
4.9kmh
100 %
Dum
15 °
lun
8 °
mar
3 °
mie
2 °
joi
3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Încep să fie prea populare trotinetele astea. Ori o fi serviciul de pază.

EDITORIAL

Faptul că nicio funcție de conducere din instituțiile statului român nu se ocupă decât cu pedigri politic este una din principalele cauze care duc...

EPIGRAMA ZILEI

Nu e nicicum uns de zei Ci cu multă alifie Pentru că bani frumușei Face când … nu scrie! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...