duminică, aprilie 2, 2023
AcasăLocalInvestiții de peste 60 de milioane de lei în municipiu. Noi contracte...

Investiții de peste 60 de milioane de lei în municipiu. Noi contracte prin PNRR semnate de primarul Cosmin Andrei

Centrul integrat de mobilitate urbană, rețeaua de stații inteligente și modernizarea transportului public, renovarea energetică a clădirilor publice – unități de învățământ, sunt proiecte a căror contracte de finanțare au fost semnate miercuri, 8 februarie, de primarul Cosmin Andrei, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).

Valoarea acestora, depuse atât pe Componenta C5 – Valul Renovării cât și pe Componenta C10 – Fondul Local, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), totalizează 66,4 milioane de lei.

Este vorba despre Componenta C5 – Valul Renovării (renovarea energetică a clădirilor publice) și Componenta C10 – Fondul Local.

Renovări la mai multe licee din Botoșani

Astfel, din Componenta C5 – Valul Renovării fac parte Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani (7.078 mp), în valoare de 18,8 milioane de lei, Școala Gimnazială „Elena Rareș” Botoșani (3.262 mp), în valoare de 8,7 milioane de lei, Școala Gimnazială nr. 2 Botoșani (3.182 mp), în valoare de 8,2 milioane de lei: De asemenea, în același proiect sunt cuprinse Seminarul Teologic „Sfântul Gheorghe” Botoșani (2.838 mp), în valoare de  7,4 milioane de lei, Școala Gimnazială Nr. 11 Botoșani (2.365 mp) – 6,2 milioane de lei, Grădinița cu Program Prelungit nr. 15 (830 mp) – 2,2 milioane de lei și Sala de Sport a Școlii Gimnaziale „Elena Rareș” Botoșani (566 mp) – 1,6 milioane de lei.

Componenta C10 – Fondul Local cuprinde „Rețea de stații inteligente și modernizarea transportului public la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Municipiului Botoșani – Orașul Bucecea” în valoare de 7 milioane de lei. Aceasta prevede stații de autobuz dotate cu totemuri digitale, automate de emitere tichete calatorii/ încărcare carduri, software e-ticketing și software informare călători.

Totodată, cuprinde „Centrul integrat de mobilitate urbană din Municipiul Botoșani” în valoare de 6,3 milioane de lei. Aceasta asigură infrastructura pentru transportul verde prin sisteme inteligente de management urban/local.

De asemenea, include sistem operațional non-stop, va integra monitorizarea și managementul tuturor sistemelor instalate, respectiv management trafic, prioritizare vehicule de transport public, camere video monitorizare.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.2 ° C
11.6 °
8.9 °
85 %
4.9kmh
100 %
Dum
15 °
lun
8 °
mar
3 °
mie
2 °
joi
3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Încep să fie prea populare trotinetele astea. Ori o fi serviciul de pază.

EDITORIAL

Faptul că nicio funcție de conducere din instituțiile statului român nu se ocupă decât cu pedigri politic este una din principalele cauze care duc...

EPIGRAMA ZILEI

Nu e nicicum uns de zei Ci cu multă alifie Pentru că bani frumușei Face când … nu scrie! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...