duminică, aprilie 2, 2023
AcasăLocalZeci de botoșăneni au fost diagnosticați cu gripă

Zeci de botoșăneni au fost diagnosticați cu gripă

Gripa continuă să facă victime în județ. Astfel, în ultima săptămână 53 persoane au fost diagnosticate cu gripă.

10 dintre acestea au avut nevoie de internare în spital. 8 cazuri de gripă au fost înregistrate în rândul unor copii cu vârste cuprinse între 0 şi un an. 10 de bolnavi au între 2 şi 4 ani. 22 de cazuri au fost înregistrate în rândul celor cu vârste între 5 şi 14 ani, 6 în cazul celor cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani. Alte șase cazuri de gripă au fost diagnosticate în rândul botoşănenilor cu vârste între 59 și 64 de ani și un singur caz în rândul celor peste 65 de ani.

Şi virozele, nu doar gripa, fac ravagii

Peste 1700 de botoşăneni, majoritatea copii, au fost diagnosticaţi în ultima săptămână cu viroze şi pneumonii. Majoritatea bolnavilor au până în 14 ani.

1327 de persoane au fost diagnosticate cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, iar 39 dintre acestea au avut nevoie de internare. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani majoritatea celor diagnosticaţi sunt copii. Astfel, 140 de pacienţi au între 0 şi un an, 183 au între 2 şi 4 an, 547 au între 5 şi 14 ani, 332 au între 15 şi 49 de ani, 77 au între 50 şi 64 de ani şi 65 au peste 65 de ani.

Alte 434 de persoane au fost diagnosticate cu pneumonie. Dintre acestea 97 au avut nevoie de internare. Şi în acest caz cele mai multe cazuri au fost înregistrate în cazul copiilor. Astfel, 58 de pacienţi au între 0 şi un an, iar 24 au fost internaţi, 71 au între 2 şi 4 an, iar 10 au fost internaţi, 69 au între 5 şi 14 ani, iar doi au fost internaţi, 101 au între 15 şi 49 de ani (17 internaţi), 60 au între 50 şi 64 de ani (16 internaţi) şi 75 au peste 65 de ani (28 internaţi).

Centre de permanență disponibile pentru cei cu viroze respiratorii

Medicii le recomandă oamenilor ca mai ales în această perioadă de iarnă să aibă mare grijă la alimentație, la igienă. De asemenea oamenii trebuie să se îmbrace corespunzător temperaturilor de afară și să evite aglomerările.

Pentru ca pacienții să nu aștepte ore în șir la camerele de gardă, pentru a fi consultați, Direcția de Sănătate Publică Botoșani recomandă populației să se adreseze medicilor de familie și centrelor de permanență din județ.

În afara programului medicului de familie, se poate solicita o consultație la centrele de permanență fixe LCD-MED – BOTOȘANI strada Independenței nr. 7, PRUTMED – AVRĂMENI, TRUȘEȘTI, DOR-MED – DOROHOI strada Poștei nr. 7, NORD-EST – HAVÎRNA, DARABANI strada Tudor Vladimirescu nr. 12, CEMED – CRISTEȘTI, BUCECEA strada Nicolae Iorga nr. 19.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer acoperit de nori
14.3 ° C
15.1 °
12.8 °
64 %
6.5kmh
100 %
Dum
15 °
lun
8 °
mar
3 °
mie
2 °
joi
3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Încep să fie prea populare trotinetele astea. Ori o fi serviciul de pază.

EDITORIAL

Faptul că nicio funcție de conducere din instituțiile statului român nu se ocupă decât cu pedigri politic este una din principalele cauze care duc...

EPIGRAMA ZILEI

Nu e nicicum uns de zei Ci cu multă alifie Pentru că bani frumușei Face când … nu scrie! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...