duminică, septembrie 24, 2023
AcasăLocalProprietari de câini verificaţi de Poliţia Animalelor. Aceștia s-au ales cu sancțiuni

Proprietari de câini verificaţi de Poliţia Animalelor. Aceștia s-au ales cu sancțiuni

În perioada 9 ianuarie – 9 februarie 2023, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au desfășurat acțiuni pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea traficului ilegal de animale și a cruzimii față de acestea.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. În cadrul activităților desfășurate au fost verificate 4 adăposturi pentru câini, în care se aflau peste 1.200 de exemplare canine.

Percheziții la domiciliu unui botoșănean

În aceeași perioadă, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la locuința unui bărbat, de 48 de ani, din comuna Mihai Eminescu, bănuit de comiterea infracțiunii de intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia sau cuparea urechilor.

În cadrul activităților desfășurate, la locația vizată, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri care prezintă interes în cauză.

Totodată, au fost identificate  3 exemplare canine, din rasa Ciobănesc de Asia Centrală, cu vârsta aproximativă de 4 luni, ce prezentau modificări structurale, prin lipsă de substanță la  nivelul cozilor și urechilor și care nu erau identificate prin microcipare și nu dețineau documente de sănătate veterinară.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 4.000 de lei, una dintre acestea fiind aplicată unui medic veterinar, pentru faptul că nu a introdus toate datele necesare privind un exemplar canin, în baza de date privind evidența câinilor cu stăpân.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
19.2 ° C
20.6 °
18.2 °
85 %
2.2kmh
53 %
Dum
19 °
lun
29 °
mar
29 °
mie
28 °
joi
28 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când îți place prea tare ce scrie pe bord, nu mai are importanță unde parchezi.

EDITORIAL

M-am înfiorat ascultându-l pe Ciolacu, fantele de Buzău devenit prim – ministru, cum declamă pe sticlă: impozităm luxul și viciul și averea, scădem numărul...

EPIGRAMA ZILEI

Cred că are râie, vara Unei cunoștințe dragi C-o mănâncă subsuoara Din ... nădragi!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...