joi, iunie 8, 2023
AcasăLocalComunicat de presă USR: „Regulamentele pentru gestionarea câinilor cu stăpân ignorate de...

Comunicat de presă USR: „Regulamentele pentru gestionarea câinilor cu stăpân ignorate de peste un deceniu de Primăria Botoșani”

La nici o lună de la tragedia de la București, când o femeie a murit după ce a fost atacată de mai mulți câini fără stăpân, un copil din Botoșani se luptă pentru viață, pentru că a fost mușcat de trei câini scăpați dintr-o curte.

Din păcate, problema câinilor din Botoșani nu este una nouă. Pornind de la semnalele repetate ale botoșănenilor, consilierii locali USR Raluca Curelariu și Marcel Gheorghiță au făcut o serie de interpelări pe această temă încă din luna septembrie a anului trecut.

Chiar și în ultima ședință a consiliului local Botoșani s-a ridicat problema câinilor din oraș, după ce botoșănenii au reclamat că găsim haite de câini care circulă libere în mai multe zone din municipiu. Din păcate, faptul că regulamentul care gestionează întreținerea câinilor cu stăpân nu este actualizat din 2009 ne arată exact nivelul de implicare al administrației locale botoșănene în această problemă.

Gândurile noastre, ale tuturor, se îndreaptă către copil și către familia sa, dar și către modurile în care putem preveni astfel de tragedii pe viitor.

Astăzi, consilierul local USR Raluca Curelariu a supus atenției Primăriei două proiecte de hotărâre, esențiale în gestionarea situației câinilor din municipiu.

Primul proiect actualizează regulamentul vechi de 14 ani și responsabilizează proprietarii câinilor în ceea ce privește ieșirea animalelor din curți, dar și abandonarea patrupedelor. Până la adoptarea proiectului USR, cei care își vor lasă câinii liberi sau vor abandona animale vor scăpa în continuare cu plata unei amenzi de 25 de lei, la fel cum este din 2009 încoace.

Al doilea proiect depus azi încurajează sterilizarea și înregistrarea patrupedelor. Prin proiectul propus, botoșănenii vor primi bonuri valorice pentru sterilizarea câinilor de rasă comună, cu condiția ca aceștia să fie înregistrați și să aibă carnet de sănătate.

 

„Așa vom avea o evidență mai clară a animalelor, vom ști starea de sănătate a acestora, dar vom și reduce considerabil situațiile în care câinii sunt abandonați prin oraș”, arată Raluca Curelariu.

Conform legii, cele două proiecte trebuie supuse votului Consiliului Local. Soluții sunt, iar aplicarea lor la timp previne tragedii precum cea de ieri.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
18.3 ° C
21.6 °
18.3 °
52 %
2.8kmh
55 %
joi
17 °
vin
25 °
sâm
27 °
Dum
22 °
lun
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Important e că avem internet de viteză. Și e și ușor de reparat.

EDITORIAL

Luna în curs a debutat cu vești ce se vor mai degrabă corecte decât bune. Pentru că nu e nimic bun în faptul că...

EPIGRAMA ZILEI

Când despre-a lui iubită a aflat Că a umblat hai-hui și s-a … umflat, S-a supărat un pic și-a făcut bot Dar oful i-a trecut imediat După ce...

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...