duminică, septembrie 24, 2023
AcasăLocalFactorii implicați în proiectarea și execuția construcțiilor, instruiți de pompierii botoșăneni

Factorii implicați în proiectarea și execuția construcțiilor, instruiți de pompierii botoșăneni

Specialiștii Compartimentului Avizare – Autorizare din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani s-au întâlnit, vineri, cu factorii implicați în proiectarea și execuția construcțiilor pentru a discuta despre îndeplinirea cerinței fundamentale – „securitate la incendiu”.

Este vorba de verificatori de proiecte/experți tehnici, arhitecți, ingineri, proiectanți sisteme de securitate, dar și reprezentanți ai autorităţilor publice judeţene şi locale care autorizează lucrările de construire.

Pe lângă prezentarea modificărilor aduse legislaţiei privind securitatea la incendiu, au mai fost abordate teme referitoare la neconformităţile constatate care au dus la neacordarea avizelor/autorizaţiilor de securitate la incendiu. Participanții au manifestat interes și au fost activi la dezbateri, exprimându-și dorința de a se întâlni mai des cu pompieri, la astfel de activități.

Peste 1.000 de solicitări primite anul trecut

Anul trecut, ISU Botoșani a primit peste 1.000 de solicitări pentru emitere de avize/autorizații/acorduri privind securitatea la incendiu și protecție civilă.

Mai bine de jumătate dintre solicitări au fost soluționate favorabil. Celelalte au primit adrese de neîncadrare, completare documente sau au fost respinse.

Pentru clarificarea unor aspecte sau alte informații de interes, specialiștii Compartimentului Avizare – Autorizare desfășoară activitatea de lucru cu publicul, după următorul program:

– Luni: 08:30 – 18:30

– Marţi-vineri: 08:30 – 16:30.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
19.2 ° C
20.6 °
18.2 °
85 %
2.2kmh
53 %
Dum
19 °
lun
29 °
mar
29 °
mie
28 °
joi
28 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când îți place prea tare ce scrie pe bord, nu mai are importanță unde parchezi.

EDITORIAL

M-am înfiorat ascultându-l pe Ciolacu, fantele de Buzău devenit prim – ministru, cum declamă pe sticlă: impozităm luxul și viciul și averea, scădem numărul...

EPIGRAMA ZILEI

Cred că are râie, vara Unei cunoștințe dragi C-o mănâncă subsuoara Din ... nădragi!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...