marți, octombrie 3, 2023
AcasăLocalJucătorii la Loto nu mai pot cumpăra bilete fără date personale nici...

Jucătorii la Loto nu mai pot cumpăra bilete fără date personale nici la automatele Self Pay

Și la automatele de unde se pot cumpăra bilete la loto, începând de săptămâna asta, vi se cere să introduceți CNP-ul personal dacă doriți să achiziționați un bilet.

Așa cum v-am informat, la jocurile organizate de Loteria Română nu se mai poate juca fără a prezenta datele din buletin.

Conform unei legi, aprobată de parlament și promulgată de președinte în noiembrie 2022, care a intrat în vigoare în februarie 2023, organizatorii trebuie să facă baze de date în care să fie trecuți cei care intră în sălile unde se organizează și exploatează jocuri de noroc.

Loteria Română s-a conformat legii, deși vinde bilete și lozuri într-o mulțime de locații care nu au nimic de-a face cu jocurile de noroc, cum ar fi magazine din mall-uri sau alte centre comerciale, iar anonimitatea jucătorului care câștigă la Loto este serios pusă la încercare prin această colectare de date personale.

Înainte de a cumpăra un bilet la un joc de tip loto vi se va cere buletinul și codul dvs CNP va fi introdus într-un calculator. Motivația pentru clienți este că se verifică dacă au sau nu 18 ani. De fapt, legea 326/8.10.2022 prevede ca datele culese să introduse într-o bază de date și păstrate minimum cinci ani, prevedere care, spun avocații conctatați de reporterii Monitorului, încalcă prevederile GDPR, pentru că păstrează datele mai mult decât prevede regulamentul european.

La data publicării articolului precedent se mai putea juca anonim în stațiile Self Pay, unde trebuia bifat doar că jucătorul are peste 18 ani. Între timp, Loteria Română a rezolvat problema, acum și la respectivele stații jucătorilor li se cere să introducă un CNP. Fără a verifica însă nimeni dacă e introdus propriul CNP sau un CNP oarecare, cules de cine știe unde.

La fel ca în locurile unde se vând bilete loto fizic, motivația este (după cum se observă în fotografie) că doar se verifică vârsta jucătorului și datele nu se stochează, deși legea prevede stocarea datelor timp de minimum cinci ani.

Adică Loteria Română ori își păcălește clienții, ori nu respectă legea mai sus menționată. Este posibil să fie vorba și de o dispensă pentru loterie, ceea ce ar fi normal, că jucatul la loto nu dă dependență, însă nu am găsit nici o schimbare a legii mai sus menționate și nici nu am obținut nici un punct de vedere de la Loteria Română.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
14.3 ° C
14.6 °
11.6 °
59 %
1.3kmh
5 %
lun
14 °
mar
24 °
mie
23 °
joi
22 °
vin
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Deci, se lucrează. Sau oricum, sunt niște utilaje acolo.

EDITORIAL

Ne împotmolim mereu, deși – potrivit statisticilor europene – țara merge înainte, adică avansează economic pe cele mai importante paliere, respectiv industrial și comercial,...

EPIGRAMA ZILEI

Am o dilemă mare Și nu ştiu ce să  fac : E vremea schimbătoare, Cum oare  mă ... dezbrac?     -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

Extraordinara Sydney Sweeney (din Euforia) e o mare descoperire în acest rol! Filmul va rula în avanpremieră la Happy Cinema din 4 octombrie.

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...