vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTPlatformă online pentru punctele de colectare selectivă. Cum găsiţi locaţiile din Botoșani

Platformă online pentru punctele de colectare selectivă. Cum găsiţi locaţiile din Botoșani

Harta Reciclării, cea mai mare platformă online cu puncte de colectare a deșeurilor reciclabile din România, a ajuns la 16.000 de locații înregistrate la nivel național.

Prin intermediul acestei platforme cetățenii pot găsi mai uşor cel mai apropiat punct de colectare pentru orice tip de material reciclabil. De asemenea, aceștia pot totodată să adauge noi locaţii sau să le revizuiască pe cele deja existente, în cazul în care descrierea lor diferă de realitate.

Hartă pentru fiecare tip de deşeu

Cu ajutorul hărţii, botoșănenii pot afla şi unde se poate colecta un tip specific de deşeu. Nu este o aplicaţie, prin urmare nu trebuie descărcată şi instalată în prealabil. Practic, se accesează site-ul https://localizare.hartareciclarii.ro/, iar pe hartă vor apărea toate punctele de colectare din ţară, cu localizarea acestora. Astfel, se alege zona de interes, iar utilizatorii vor vedea ce tip de materiale se colectează în punctele afişate şi accesate de pe hartă. De asemenea, utilizatorii pot observa şi de cine sunt administrate, cum ar fi diverşi operatori publici şi privaţi.

Prin introducerea unei adrese, material sau denumire punct în căsuţa din partea de sus a ecranului – Căutaţi adrese, materiale, puncte – se poate afla informaţia dorită. De exemplu, utilizatorul își poate folosi localizarea, iar mai apoi poate selcta tipul de deșeu pe care dorește să-l arunce, din tabelul aflat sub hartă. Astfel, pe hartă vor apărea toate punctele de colectare selectivă din zonă.

Pentru a căuta un punct de colectare, nu este nevoie de logare. Totuşi, dacă utilizatorul doreşte să modifice informaţii sau să adauge puncte noi trebuie să se înregistreze pe platformă. Tocmai pentru că informaţiile din teren se pot schimba de la o zi la alta, Harta Reciclării rămâne actualizată cu ajutorul utilizatorilor.

Harta Reciclării este disponibilă din 2019 și poate fi accesată atât de pe dispozitive mobile (smartphones şi tablete), cât şi de pe laptopuri şi desktop-uri.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta Consiliului Județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...