vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTAtacatorii de la Copălău rămân în arest. Imagini cu distrugerile provocate (video)

Atacatorii de la Copălău rămân în arest. Imagini cu distrugerile provocate (video)

Cei doi tineri din Copălău, care au tăbărât pe un consătean și i-au distrus mașina și locuința, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Măsura a fost dispusă de Judecătoria Botoșani, pe baza probelor adunate de polițiști.

Acuzați de lovire sau alte violențe și furt, cei doi suspecți, Petru Arpinte și Constantin Aramă au fost prezentați în fața judecătorilor de drepturi și libertăți pentru luarea unor măsuri preventive și au solicitat prin intermediul avocaților plasarea în arest la domiciliu, dar cererile au fost respinse ca nefondate. Decizia instanței nu este definitivă și a fost deja contestată la Tribunal. Cu toate acestea, până la soluționarea cauzei, tinerii vor rămâne în arestul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.

Scenă surprinsă pe camere

Familia victimei, M.N.P., a pus la dispoziție și o serie de probe, inclusiv o serie de înregistrări video făcute prin intermediul camerelor de supraveghere. Din imagini se pot vedea manifestările tinerilor, dar și urmările distrugerilor provocate de cei doi. În filmuleț se vede cum tinerii lovesc cu un par și cu o lopată în mașina aflată în drum, pe care o distrug, după care intră în curtea locuinței. Aici, tinerii vandalizează ușa de la intrare și năvălesc în interiorul locuinței și îl lovesc pe proprietar.

În urma loviturilor, bărbatul a suferit mai multe leziuni și a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”. Potrivit cadrelor medicale, bărbatul ar fi suferit un traumatism cranio-facial cu fractură perete anterior sinus maxilar drept.

Prejudicii în valoare de 20.000 lei

Cazul a ajuns și în atenția polițiștilor, care au declanșat imediat o anchetă.

„Din cercetări, a rezultat faptul că la data de 4 martie a.c., cei doi tineri, folosind obiecte contondente, ar fi distrus elementele caroseriei, precum și geamurile unui autovehicul care era parcat în drumul public, din comuna Copălău, creând persoanei vătămate, un prejudiciu estimat la 20.000 de lei. Ulterior, aceștia ar fi pătruns fără drept în curtea locuinței altei persoane vătămate, din aceeași localitate și ar fi distrus ușa de acces în locuință, apoi l-ar fi agresat pe proprietar, provocându-i leziuni fizice care au necesitat îngrijiri medicale”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Pe baza probelor, luni, pe 6 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele celor doi tineri de 34 și 18 ani, ambii din comuna Copălău.

Potrivit unor informații apropiate anchetei, atacul violent a fost determinat de faptul că, în urmă cu aproape trei luni, mai exact în decembrie 2022, cei doi suspecți i-ar fi furat bărbatului niște oi de la o stână, iar acesta a depus plângere la poliție împotriva lor, suspecții hotărând acum să se răzbune.

Cazul este anchetat în continuare de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi, în funcție de probele administrate urmând să se dispună măsurile procedurale.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
4 ° C
4.6 °
1.6 °
80 %
1.8kmh
67 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...