spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTAu început lucrările pe primele străzi din cvartalul 1. Când vor fi...

Au început lucrările pe primele străzi din cvartalul 1. Când vor fi finalizate (video)

Lucrările de modernizare a străzilor din cvartalul 1 au fost demarate la sfârșitul săptămânii trecute. Asta după ce au fost amânate din cauza vremii. Primarul Cosmin Andrei și reprezentanții firmei Conrec, firma desemnată pentru executarea lucrărilor, dau asigurări că vor finaliza până la sfârșitul acestui an, înainte de termen.

Cvartalul 1 cuprinde zece străzi: Humulești, Tunari, Ion Creangă, Alexandru cel Bun, A.T. Laurian, Grăniceri, Petru Maior, Furtunei, Vasile Conta și Baciului. Valoarea lucrărilor pentru acest cvartal este de 11,2 milioane de lei, cu termenul de realizare de 24 de luni. Străzile sunt asfaltate cu bani obținuți de Primăria Municipiului Botoșani prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny.

„După cum am spus, anul 2023 este un an al asfaltărilor. În municipiul Botoșani am început cu cvartalul 1 care are 10 străzi în componență, pentru că am spus că nu mai facem licitații la Primăria Botoșani pentru câte o străduță. Aceste străzi au fost cuplate într-un cvartal și am obținut finanțare de la Ministerul Dezvoltării prin programul Anghel Saligny”, a declarat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Lucrările ar urma să fie finalizate până la finalul anului

Edilul a mai precizat că primul cvartal va fi completat de cvartalul 2, pentru care a fost deja depusă documentația pentru obținerea finanțării.

„Acest cvartal 1 va fi completat de cvartalul 2, pentru că a trebuit să începem lucrările de la periferie dintr-un punct. Am început de la Calea Națională – Petru Rareș – I.C. Brătianu să asfaltăm toate străzile din acest perimetru.

Valoarea licitației este de 11,2 milioane lei și lucrările presupun modernizarea străzilor, reabilitarea trotuarelor, rețelele de colectare a apei pluviale pe străzile pe care avem deja apă și canalizare. Termenul de execuție este de doi ani, dar am promisiunea fermă a constructorului că lucrările din cvartalul 1 vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an”, a mai precizat Cosmin Andrei.

Cvartalul 2 cuprinde 12 străzi, respectiv strada Liliacului, Lalelelor, Verona, Zefirului, Caisului, Porumbelului, Ghiocei, Codrului, Bradului, Simion Bărnuțiu, Austrului și Alea Bradului. Valoarea acestui proiect este de aproximativ 8,7 milioane de lei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.7 ° C
11.7 °
11.5 °
85 %
1.3kmh
100 %
joi
11 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...