spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTMonitorul de Botoşani lansează o aplicaţie prin care cititorii pot interacționa direct...

Monitorul de Botoşani lansează o aplicaţie prin care cititorii pot interacționa direct cu ziariștii

Monitorul de Botoşani este parte într-un proiect jurnalistic inedit, prin care dumneavoastră, ca şi cititori, vă puteţi implica direct în semnalarea problemelor comunităţii şi rezolvarea lor. Aplicaţia „Monitorul de Botoșani” va conține știrile publicate de reporterii Monitorului dar, foarte important, vă permite să semnalaţi foarte simplu orice problemă sau disfuncţionalitate din viaţa socială a comunităţii.
Demersul consolidează practic conceptul de civism şi vrea să arate că tolerarea sau ignorarea problemelor din societate, fie că este vorba de risipa banilor publici, nepotisme, abuzuri, birocraţie, lucrări făcute de mântuială, etc, pe motiv că „oricum nu se schimbă nimic”, nu este o soluţie, însă implicarea poate face minuni.

Rezolvăm problemele comunității împreună

Aplicaţia va avea o secţiune specială dedicată relaţiei cu cititorii, o rubrică „Semnalează problemă” chiar pe ecranul de start, în care dumneavoastră veţi putea reclama orice problemă, dar şi în care veţi fi informat personal, pas cu pas, dacă sesizarea a ajuns la destinaţie, cine se ocupă de ea, care sunt pașii pentru documentarea articolului, în ce stadiu este documentarea.
Comunicarea va fi de tip „person-to-person”, doar cel care trimite o sesizare va vedea toate cele de mai sus, plus o comunicare finală, după publicarea articolului în Monitorul, în care cititorul care ne-a sesizat ceva va primi soluții pentru problemele sale și date de contact de la instituțiile care trebuiesc eventual sesizate/contactate ulterior. Pentru aceasta va fi nevoie doar să ne trimiteţi direct din aplicație, de pe telefon, un text cu descrierea concisă problemei, eventual însoţit de fotografii şi filme, iar după ce ne veţi trimite sesizarea, ne vom ocupa de ea. Trebuie însă să ţineţi cont că jurnaliştii expun problema şi paşii legali de urmat pentru intrarea în normalitate, sunt un factor de presiune în plus, de rezolvat problemele tot cetățenii, prin acțiunile lor, le rezolvă.
În consecinţă, această implicare civică este doar un pas, însă poate fi unul decisiv, în care dumneavoastră puteţi deveni salvatori sau oamenii care aduc schimbarea în bine în comunitatea în care locuiţi. Aplicaţia dedicată dumneavoastră reprezintă de fapt o parte a unui efort combinat în care noi ca jurnalişti încercăm tot timpul să arătăm ce nu funcţionează în societate şi ce se poate face, şi vă va permite să vedeţi ce se întâmplă când punem presiune socială şi cum pot fi determinaţi factorii de decizie să-şi facă treaba pentru care sunt plătiţi.
Practic, vă invităm să rezolvăm problemele comunități împreună.

Personalizare în funcţie de preferinţe

Aplicaţia va conţine, de asemenea, cele mai noi materiale realizate de jurnaliştii de la „Monitorul de Botoşani”, dar şi posibilitatea ca dumneavoastră să o personalizaţi în funcţie de preferinţe şi să primiţi cu prioritate ştirile care vă interesează. Aplicaţia va fi disponibilă în „Magazin Play” pentru mobilele cu Android sau în App Store pentru cele cu iOS, cu denumirea de „Monitorul de Botoşani”. Proiectul este implementat prin finanțare din programul Google News Initiative Innovation Challenge (EMEA), iar aplicația va fi lansată în zilele următoare.
Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
10.1 ° C
12.7 °
10 °
86 %
1.8kmh
13 %
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...