vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BT12 ani de Buzz sărbătoriți printr-un concert de excepţie

12 ani de Buzz sărbătoriți printr-un concert de excepţie

Redacția Buzz, formată din copii și adolescenți, a sărbătorit, sâmbătă, 11 martie, 12 ani de activitate printr-o serie de evenimente organizate sub titulatura „Weekendul Buzz”.

Cel mai așteptat moment a fost concertul susținut de Dora Gaitanovici, o tânără artistă cu numeroase premii și trofee, finalistă la „Vocea României” în 2018 și la un pas de a reprezenta România la Eurovision în 2022. 150 de botoșăneni au participat la întâlnirea pusă la cale de cei mai mici reporteri din Botoșani. Trupa a adus poveștile albumului „Descântec” lansat anul trecut,  reușind astfel să creeze o feerie muzicală ce a produs bucurie oamenilor prezenți. Evenimentul a avut loc la Grand Irish Pub.

Film aniversar cu evoluţia copiilor în redacţie 

Spectacolul a început cu activitatea „Buzz Forum 2023” în cadrul căreia copiii au prezentat un film aniversar, arătând evoluția lor în redacție, au adus salutul video al câtorva foști colegi de redacție – toți încântați de ceea ce au primit la timpul lor la Buzz, au prezentat documentarul didactic despre Botoșani, realizat în tabăra lor ori un videoclip pe care l-au făcut și în care au fost și protagoniști.

Atât documentarul cât și videoclipul au fost concepute împreună cu jurnalistul Doru Ionescu și editorul video Bogdan Sterpu (TVR), ambii traneri în tabăra de jurnalism „Ai Noștri Tineri”. Cei doi au urmat în programul copiilor cu o proiecție video intitulată „Muzica electronică la români”. Materialul s-a încheiat cu un moment muzical Thy Veils, grație căruia spectatorii prezenți au putut observa o altă latură muzicală a tinerei Dora Gaitanovici.

În aceeași zi, copiii redacției Buzz au filmat în aula Colegiului Național „A.T. Laurian” emisiunea „Remix” dedicată invitatei lor din acest an, Dora Gaitanovici. Emisiunea va fi difuzată la TVR3 și TVR Cultural aceasta fiind realizată de jurnalistul Doru Ionescu.

Spectacolul a fost prezentat de Ioana Ivaș (14 ani) – membru al redacției Buzz. Au mai urcat pe scenă Luca Lazăr, cunoscut ca mic artist local sau Denisa Franț, membru al redacției, aceasta cântând împreună cu cei mai mici copii imnul Buzz. Au fost alături de copii, în public, actorul Marius Rusu,  jurnalistul Radu Căjvăneanu, directorul  Bibliotecii „Mihai Eminescu”, Ersilia Iacob și fostul director al aceleași instituții, Cornelia Viziteu etc.

Monitorul de Botoşani a fost partener media în cadrul evenimentului.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...