spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTTrei botoșăneni au clonat site-urile unor bănci și au sustras peste o...

Trei botoșăneni au clonat site-urile unor bănci și au sustras peste o jumătate de milion de lei

Trei bărbați din Botoșani, care au clonat paginile de internet ale mai multor bănci și au furat din conturile clienților peste o jumătate de milion de lei, au fost reținuți de procurori.

Suspecții au fost anihilați în urma unei operațiuni organizate de Poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Locuințele botoșănenilor au fost percheziționate, iar anchetatorii au emis pe numele lor trei mandate de aducere. Suspecții sunt bănuiți de fals informatic, fals privind identitatea, fals material în înscrisuri oficiale, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Prejudiciu de 583.000 de lei

Potrivit anchetatorilor, faptele s-ar fi petrecut în perioada octombrie 2022 – martie 2023, când suspecții ar fi creat pagini de internet similare cu cele ale unor instituții bancare, pe care le-ar fi promovat în mediul online, inducând în eroare clienți ai acestor bănci și obținând datele de acces în conturile lor de internet banking.

„Din cercetări, s-a stabilit că bănuiții ar fi folosit datele pentru a accesa conturile de internet banking ale persoanelor vătămate și ar fi transferat în mod fraudulos mai multe sume de bani, creând un prejudiciu de 583.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă emis de Poliția Capitalei.

În baza mandatelor de aducere, cei trei indivizi au fost audiați, iar în cursul dimineții de luni au fost reținuți, urmând a fi prezentate magistraților cu propunere legală.

„Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals informatic, fals privind identitatea, fals material în înscrisuri oficiale, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră”, se mai arată în comunicatul emis de Poliția Capitalei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.4 °
8.6 °
66 %
1.3kmh
96 %
mar
14 °
mie
20 °
joi
13 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...