spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTActivități de informare desfășurate de polițiștii botoșăneni

Activități de informare desfășurate de polițiștii botoșăneni

Miercuri, poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Botoşani au participat împreună cu elevii din clasele de liceu ale Grupului Şcolar „Demostene Botez” Truşeşti şi cu elevii Şcolii Gimnaziale Buhăceni la mai multe activităţi  de informare pe diferite teme.

Printre acestea se află: prevenirea victimizării minorilor prin trafic şi consum de droguri, prevenirea victimizării minorilor prin trafic de persoane, răspunderea penală a minorilor, reguli de siguranţă personală.

În urma discuţiilor interactive purtate, elevii de liceu au fost informaţi despre fenomenul traficului de persoane în România, riscurile şi consecinţele pe care le comportă, în scopul întăririi factorilor de protecţie şi a reducerii influenţelor factorilor de risc.

În cadrul campaniei “Dincolo de aparenţe”, au fost purtate discuţii care au vizat legislaţia în vigoare în domeniul consumului şi traficului drogurilor, exemple de situaţii în care tinerii au consumat droguri sau au fost implicaţi în alte infracţiuni din sfera traficului de substanţe interzise, precum şi consecinţele legale ale acţiunilor acestora. Elevilor li s-a explicat ce sunt drogurile, cum se clasifică acestea, ce efecte au, din ce sunt obţinute, încercându-se conştientizarea acestora de consecinţele consumului de substanţe interzise.

Diverse teme abordate de polițiști

De asemenea, au fost oferite date şi exemple concrete de situaţii în care minorii pot răspunde penal şi care sunt consecinţele unor astfel de fapte pentru aceştia.

În cadrul întâlnirii care a avut loc cu cei mici, aceştia au fost informaţi într-un mod cât mai interactiv pe diverse teme: siguranţa pentru sănătate, siguranţă în clasă, siguranţa în pauză, prevenirea, recunoaşterea şi gestionarea bullyingului, relaţiile cu colegii, când lipsesc părinţii de acasă, situaţiile periculoase, copilul şi accesarea internetului, siguranţa în curte, deplasarea pe stradă şi traversarea carosabilului, mersul pe bicicletă în siguranţă şi copilul ca pasager, siguranţa în vacanţa de vară.

Cu această ocazie au fost împărţite broşuri informative.

Prevenirea victimizării minorilor şi a infracţiunilor informatice reprezintă priorităţi ale Poliției Române pentru anul 2023, copiii și tinerii reprezentând unul din grupurile țintă ale activităților preventive. Activităţi similare vor avea loc şi la nivelul altor unităţi şcolare din judeţ.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...