sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăLocalCerşetorie şi beţie în public taxate cu amenzi

Cerşetorie şi beţie în public taxate cu amenzi

Poliţiştii locali au aplicat, luni, mai multe amenzi pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială. Una dintre sanţiuni a fost aplicată pentru apelarea la mila trecătorilor.

În timpul acţiunii, în parcul Curcubeului din municipiu, pe o bancă a fost văzut un tânăr care consuma băuturi alcoolice dintr-un pet. Ca urmare a verificărilor, s-a constatat că numitul V.C.R. în vârstă de 21 de ani, consuma băuturi alcoolice pe domeniul public, în parcul destinat promenadei cetățenilor, motiv pentru care a fost dispusă sancționarea contravențională.

În aceeaşi zi o patrulă a intervenit în zona str. Calea Națională nr.101, unde a fost identificată o femeie, domiciliată în municipiul Iași, care tulbura ordinea și liniștea publică, prin adresarea de cuvinte și expresii jignitoare la adresa trecătorilor, provocând indignarea acestora. Având în vedere aspectele constatate, polițiștii locali, au sancționat-o contravențional cu amendă în cuantum de 400 de lei și au îndepărtat-o din zonă.

Amenzi pentru parcări la întâmplare

Poliţiştii locali au acționat şi pentru identificarea conducătorilor auto care ocupau locuri de parcare în parcările special amenajate cu parcometru, fără a face dovada achitării taxei de parcare, fiind dispusă măsura blocării unui număr de 10 autoturisme și aplicate 13 sancțiuni contravenționale, cu amendă în cuantum total de 2.100 de lei.

S-a intervenit la un număr de 15 sesizări înregistrate prin ofițerul de serviciu, cu privire la ocuparea locurilor de parcare concesionate, blocarea căii de acces sau parcarea în stațiile T.P.L. sau TAXI, staționarea neregulamentară, fiind aplicat un număr de 12 sancțiuni cu amendă în cuantum total de 1700 de lei.

Sancţiuni din cauza gunoiului lăsat în coşurile stradale

Pentru identificarea persoanelor care aruncă deșeuri în mod necontrolat pe domeniul public, dar și în zonele limitrofe orașului – zona Parc Agrement Cornișa, zona Pășunea Pușkin, polițișții locali din cadrul Serviciului Protecția mediului au desfășurat activități de verificare și monitorizare. Astfel, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale cu amendă în cuantum total de 1600 de lei.

La sesizarea cetățenilor, s-a intervenit pe str. Săvenilor, unde a fost identificat numitul L.I., care a aruncat pe domeniul public, lângă un coș stradal, un sac voluminos cu deșeuri rezultate din gospodărie (gunoi de grajd). Având în vedere cele constatate, polițiștii locali au dispus sancționarea contravențională cu amendă în cuantum de 800 de lei, totodată i s-a pus în vedere să ridice deșeurile abandonate.

În aceeași zi a fost dispusă sancționarea contravențională a numitului B.V.R., în vârstă de 55 de ani, cu amendă în cuantum de 800 de lei, deoarece pășuna o turmă de oi, pe terenul din zona Parcului de Agrement Cornișa.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
15 ° C
15.6 °
13.3 °
48 %
2.7kmh
81 %
vin
15 °
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
16 °
mar
4 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Sigur au crezut copiii că are legătură cu învățământul, de aia au mâzgălit.

EDITORIAL

Luni, pe 21 martie, a fost Ziua Mondială a sindromului Down. Nimic neobișnuit în inflația asta de zile mondiale, naționale și locale, unde se...

EPIGRAMA ZILEI

Amicul meu, nu-i brașovean De-aceea să-nțeleg, mi-e greu De ce docil, ca un răcan, La poala ... Tâmpei, stă  mereu! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...