sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTPremiu obţinut de o echipă de botoşănence la Concursul Național ,,Identificare de...

Premiu obţinut de o echipă de botoşănence la Concursul Național ,,Identificare de Produse Tradiționale”

Patru eleve ale Liceului ”Demostene Botez” Trușești, specializarea Alimentație Publică și Turism, au obţinut un premiu, în acest weekend, la cea de-a V-a ediţie a Concursului Național „Identificare de Produse Tradiționale”.

Competiţia s-a desfăşurat sâmbătă, 18 martie. Aceasta a fost organizată de Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare din Iași.

Echipa botoşăneană a fost formată din Adomnicai Ilinca Adriana, Boicu Magda, Betenchi Estera si Barbacaru Luisa, coordonate de profesor Ionica Verniceanu cu produsul tradițional Nacincă. „Suntem mândri că am obținut locul II, din cele 64 de produse tradiționale prezentate”, au transmis reprezentanţii Liceului ”Demostene Botez”.

Potrivit dosarului de concurs, „nacinca este o reţetă unică. O mâncare tradiţională adusă în Moldova din Siminicea, acest preparat datând din anul 1948”.

„Nacinca este un preparat foarte vechi. Denumirea lui vine din limba rusă. E o reţetă rămasă după trecerea ruşilor în timpul războiului prin satul bunicii mele, iar bunica mea a fost ultima care mai ştia să prepare nacinca. Ea a murit şi acum doar copiii ei duc reţeta mai departe. E vorba de fapt de mămăligă, cu ceapă, jumări şi carne de pui proaspătă”, a spus Ilinca Adomnicăi.

De asemenea, școala a mai fost reprezentată și de produsul tradițional Tocinei, coordonatori prof. Bârsan Bobi și prof. Oana Hirb.

Marele premiu a plecat la Bacău

Concursul a fost câştigat de o elevă de clasa a VII-a, din Bacău. Aceasta a impresionat juriul cu reţeta de pilaf de mei cu hribi traşi în unt.

La start s-au înscris peste 90 de copii, de la 17 unităţi de învăţământ din Suceava, Botoşani, Iaşi, Bacău şi judeţul Călăraşi. Aceştia au trebuit să găsească un produs tradiţional şi să facă dovada faptului că reţeta are peste 30 de ani vechime.

fbt

fbt

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
1.7 ° C
4.6 °
1 °
93 %
0.6kmh
10 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
12 °
mie
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...