luni, iunie 5, 2023
AcasăLocalVal de anchete după un deces din spital (video)

Val de anchete după un deces din spital (video)

Un val de anchete a fost declanșat după cazul prezentat în exclusivitate în „Monitorul de Botoșani”. Un pacient octogenar a murit în condiţii greu de imaginat, după ce a fugit din salonul unde era internat fără ca nimeni să observe.

În acest caz, polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă.

„A fost înregistrat dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă. Urmează să se stabilească împrejurările în care a survenit decesul, iar in funcție de rezultate să fie dispuse măsuri legale”, a transmis agent principal Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

„Într-o clipă de neatenție pacientul a părăsit secția”

Despre acest caz, managerul Spitalului Județean, economista Doina Caba, spune că s-a ajuns la această tragedie dintr-o clipă de neatenție din partea personalului.

Noi am aflat de ieri de incidentul înregistrat pe Secția Medicală I. Un pacient în vârstă de 86 de ani a început de pe la ora 2.00 să devină agitat psihomotoric. Personalul a discutat cu dumnealui, a încercat să-l liniștească. Au spus că într-o clipă de neatenție pacientul a părăsit secția. Nu am insistat foarte mult pe declarațiile personalului pentru că înainte de a discuta personal, conducerea a făcut o adresă către secție să ne prezinte firul evenimentelor desfășurate în acea noapte.

La prima discuție a zis că nu poate pentru că documentele din original, foaia de observație, erau la medicina legală pentru că imediat cum s-a constat decesul s-au demarat procedurile, a fost anunțată poliția, poliția a dat ordonanță către medicina legală, s-a pus necropsie”, a spus managerul Spitalului Județean, Doina Caba.

Imagini de pe camerele de supraveghere ridicate de poliţişti

Anchetatorii au ridicat și înregistrările de pe camerele de supraveghere din spital pentru a vedea exact traseul pacientului și ce a pățit înainte de a muri tragic.

„Ne pare rău de incident, ne pare rău pentru fiecare pacient care întâmpină astfel de probleme. Vom analiza și noi ce s-a întâmplat la nivelul secției.

Într-adevăr, mai multe evenimente cu pacienți agitați psihomotorii s-au întâmplat la nivelul spitalului județean, aproape în toate Secțiile. Anumiți pacienți care prezintă patologii și care mu pot fi transferați către psihiatrie, trebuie manageriați la nivelul secției și anumiți pacienți nu înțeleg anumite proceduri și devin mai agitati și atunci escaladează aceste evenimente”, a precizat Doina Caba.

Un aspect de care o parte dintre angajaţii spitalului aduc aminte este lipsa de personal. În dese rânduri aceştia au spus că în unele secţii, mai ales în tura de noapte, sunt prea puţini infirmieri şi asistenţi, raportat la numărul de pacienţi. Însă, economista Doina Caba spune că nu au probleme majore la acest capitol.

„Avem probleme, dar nu majore. La nivelul secției unde s-a întâmplat chiar avem personal pentru că secția este structurată pe trei moduri de tratare a pacienților. Avem saloane de suspecți, de pozitivi și de neopozitivi. Deci noi aici avem personal suficient având în vedere că se desfășoară pe mai multe zone im care personalul nu trebuie sa treacă din pozitivi în nepozitivi și să respecte traseul personalului”, a declarat Doina Caba.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
8.8 ° C
13.6 °
8.3 °
84 %
0.9kmh
43 %
lun
22 °
mar
23 °
mie
21 °
joi
23 °
vin
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Și-au dat seama cam târziu profesorii, dar mai bine mai târziu decât niciodată.

EDITORIAL

Săptămâna trecută șeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuș, a demisionat intempestiv, prevenind o demitere cu scandal. Premierul Ciucă și aliatul său...

EPIGRAMA ZILEI

Când tinerețea e pe ducă Și ne e groază-ntr-adevăr, Nu mai avem părul măciucă Ci doar ... măciuca, păr! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...