vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTAcțiuni organizate de polițiști în mai multe localități din județ. Ce au...

Acțiuni organizate de polițiști în mai multe localități din județ. Ce au vizat verificările

Sfârșitul de săptămână a adus un nou val de acțiuni organizate de polițiști prin localitățile județului. Verificările s-au soldat cu aplicarea mai multor sancțiuni.

Sâmbătă, de exemplu, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 8 au organizat o acțiune pentru a verifica sistemele de pază și protecție de la operatorii economici. Opt agenți economici au fost verificați, iar jumătate dintre ei au fost sancționați pentru diverse nereguli, sancțiunile cumulând 10.000 lei.

În aceeași zi, polițiștii din Săveni, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor stradale dar și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră. Peste 100 de persoane au fost legitimate și au fost controlate 84 de autovehicule. Verificările s-au soldat cu aplicarea a 22 de sancțiuni contravenționale în valoare de 8.555 de lei. Totodată, au fost efectuate 11 testări alcooltest și au fost reținute trei permise de conducere.

Tot sâmbătă, pe parcursul a patru ore, polițiștii din Darabani și cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor stradale. În cadrul activităților au fost legitimate 45 de persoane și au fost controlate 43 de autovehicule. La final, polițiștii au aplicat 7 de sancțiuni contravenționale în valoare de 7.365 de lei și au fost efectuate 3 testări alcooltest.

Ieri, însă, polițiștii din Flămânzi și cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 8 au organizat o acțiune pentru prevenirea faptelor antisociale în piețe și târguri. Au fost legitimate 29 de persoane și au fost controlate 11 autovehicule. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 9 de sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500 de lei și a fost reținut un certificat de înmatriculare.

Și polițiștii din Ștefănești, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 10, au organizat duminică o acțiune pentru combaterea infracțiunilor stradale și prevenirea accidentelor rutiere. Forțele de ordine au legitimat 42 de persoane și aucontrolat 37 autovehicule. Neregulile constatate s-au soldat cu aplicarea a 18 sancțiuni contravenționale în valoare de 9.825 de lei și au fost efectuate 2 testări alcooltest.

„În ultimele 48 de ore, polițiștii au intervenit la 99 de evenimente, dintre care 91 au fost semnalate prin apel 112. În urma intervențiilor și a activităților specifice desfășurate, pe raza întregului județ, au fost aplicate aproximativ 367 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 196.032 de lei. Totodată, pentru abaterile înregistrate la regimul rutier, au fost reținute în vederea suspendării 33 de permise de conducere și 10 certificate de înmatriculare”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8.7 ° C
10.6 °
8.3 °
63 %
0.9kmh
83 %
vin
18 °
sâm
23 °
Dum
24 °
lun
25 °
mar
16 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...