luni, iunie 5, 2023
AcasăLocalÎnceput de săptămână cu rafale puternice de vânt

Început de săptămână cu rafale puternice de vânt

Meteorologii de la Severe Weather Alert România au emis o avertizare cod portocaliu de rafale de vânt pentru județul Botoșani. 

Pentru ziua de luni se anunță intensificări puternice ale vântului în rafale și ninsori viscolite.

Astfel, în intervalul 28 martie, ora 08 – 28 martie, ora 18, pe arii relativ extinse în județele Botoșani, Iași și Vaslui, se vor semnala intensificări puternice ale vântului, cu rafale de 80-90 km/h, amplificând senzația de frig.

În cursul serii și al nopții de luni spre marți (27/28 martie) și pe parcursul zilei de marți (28 martie), vântul se va intensifica treptat în majoritatea regiunilor, accentuând senzația de frig. La rafală, vitezele vor atinge, în general, 55-75 km/h și, pe arii mai restrânse, 80 km/h, iar în zonele montane, 80-100 km/h.

În noaptea de luni spre marți (27/28 martie) și în cursul după-amiezii și al serii de marți, în zonele montane, nordul Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în jumătatea nordică a Moldovei, vor fi perioade în care va ninge viscolit, vizibilitatea va fi redusă, local se va depune un strat efemer de zăpadă (în general, sub 5 cm) și sunt condiții de formare a ghețușului. Izolat, se pot semnala descărcări electrice.

Pe parcursul următoarelor 48 de ore, aria precipitațiilor va fi în extindere dinspre vestul teritoriului și treptat va cuprinde toate regiunile. Vor fi mai ales averse, iar temporar, cu o probabilitate mai ridicată în sud-est, se vor semnala descărcări electrice și izolat grindină de mici dimensiuni. Local în nord-vest și la munte și pe arii restrânse în sud-est, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. În zonele montane treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, local consistent (peste 25-30 cm).

Vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, devenind rece pentru finele lunii martie. În cursul nopților și al dimineților, temperaturile minime vor fi negative în cea mai mare parte a țării, pe arii extinse se va produce brumă și îngheț la sol.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
8.8 ° C
13.6 °
8.3 °
84 %
0.9kmh
43 %
lun
22 °
mar
23 °
mie
21 °
joi
23 °
vin
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De la căldură, probabil. Ori o fi un semn că mai trebuie parcări.

EDITORIAL

Fără îndoială, vorbele marelui actor Ștefan Mihăilescu-Brăila rostite în memorabilul film „Secretul lui Bachus” pot fi extrapolate sau adaptate în multe domenii. Dintre toate...

EPIGRAMA ZILEI

Când tinerețea e pe ducă Și ne e groază-ntr-adevăr, Nu mai avem părul măciucă Ci doar ... măciuca, păr! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...