luni, iunie 5, 2023
AcasăLocalExpoziție de pictură la Memorialul Ipotești

Expoziție de pictură la Memorialul Ipotești

Memorialul Ipotești invită publicul botoșănean, marți, 4 aprilie, la vernisarea expoziției „Narațiuni la timpul trecut” a pictorului botoșănean, Cristian Bârzoieș. 

Născut în Hlipiceni, județul Botoșani, Cristian Bârzoieș a cochetat cu desenul și culoarea încă din copilărie și adolescență. Cu toate acestea, cursul vieții nu i-a oferit calea visată spre artă de timpuriu, Cristian Bârzoieș îndepărtându-se pentru un timp de latura artistică, pe care însă nu a uitat-o. Ca o compensație reparatorie, după un timp îndelungat, considerat  pierdut pentru artă, cu trăiri contradictorii, regrete, pictorul revine alături de artă cu activitate relativ recentă începând cu anul 2017, prin înscrierea la Școala Populară de Artă Botoșani sub îndrumarea prof. Angela și Victor Hreniuc, pe care a absolvit-o în anul 2020.

De la data înscrierii în primul an, participă la numeroase expoziții-concurs organizate în țară, la Cluj, Sibiu, Pitești, Neamț, Brăila, dar și la expoziții locale și interjudețene, alături de pictori consacrați cu lucrări de acuarelă, grafică și ulei.

După absolvirea Școlii Populare de Arte, se înscrie la master: Secția grafică, ilustrație și animație la Facultății de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași, sub îndrumarea prof. univ. dr. Dragoș Pătrașcu și prof. univ. dr. Atena Elena Simionescu. Finalizează studiile în anul 2022.

Participarea sa la expoziții de grup, la concursuri, la taberele de creație artistică i-au marcat viziunea despre artă într-o manieră modernistă, plasându-l pe artist în arta contemporană autohtonă.

Vernisajul expoziției va avea loc în sala Portaluri, din cadrul Muzeului Mihai Eminescu, la ora 13.00.  Despre autor și lucrările sale va vorbi prof. Gheorghe Median.

Expoziția pictorului Cristian Bârzoieș este începutul unui maraton al artiștilor de artă plastică din Botoșani, Memorialul Ipotești propunându-și să susțină munca pictorilor botoșăneni, făcându-le cunoscută opera artistică.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
8.8 ° C
13.6 °
8.3 °
84 %
0.9kmh
43 %
lun
22 °
mar
23 °
mie
21 °
joi
23 °
vin
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Și-au dat seama cam târziu profesorii, dar mai bine mai târziu decât niciodată.

EDITORIAL

Săptămâna trecută șeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuș, a demisionat intempestiv, prevenind o demitere cu scandal. Premierul Ciucă și aliatul său...

EPIGRAMA ZILEI

Când tinerețea e pe ducă Și ne e groază-ntr-adevăr, Nu mai avem părul măciucă Ci doar ... măciuca, păr! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...