spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTProcesiuni de Florii vegheate de jandarmi

Procesiuni de Florii vegheate de jandarmi

Sărbătorirea Floriilor ortodoxe – Intrarea Domnului în Ierusalim este marcată sâmbătă de procesiuni organizate în municipiul Dorohoi, precum și în orașele Darabani și Săveni, manifestări religioase cu participare numeroasă la care jandarmii botoșăneni vor asigura ordinea și siguranța publică.

Împreună cu efective de poliție, jandarmii vor lua măsurile necesare în vederea prevenirii unor incidente nedorite care ar putea afecta siguranța participanților.

Tot sâmbătă, jandarmii vor fi prezenți în orașul Ștefănești, alături de cetățenii care participă la activitățile desfășurate cu prilejul Zilei Internaționale a Romilor, pentru preîntâmpinarea unor situații de tulburare a ordinii și liniștii publice.

În acest acest sfârșit de săptămână, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a alocat efectivele necesare pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale în mediul urban și rural atât independent, cât și în sistem integrat, în cooperare cu polițiștii botoșăneni. De asemenea, vor acționa în sprijinul polițiștilor de frontieră, în zona de competență a Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Nu în ultimul rând, jandarmii care execută misiuni de pază și protecție instituțională la obiectivele din competență vor intensifica măsurile specifice pentru evitarea unor incidente în zona acestora și luarea măsurilor legale în cazul producerii unor astfel de situații.
Jandarmii vor fi permanent la datorie pentru menținerea unui climat civilizat în spațiul public și vor interveni la solicitările directe ale cetățenilor, precum și la cele făcute prin apel la numărul unic de urgență 112.

„Recomandăm conducătorilor auto să acorde atenția cuvenită participanților la procesiunile de Florii și să reducă viteza de deplasare până la limita evitării oricărui pericol, iar participanților să respecte măsurile stabilite de organizatori și indicațiile forțelor de ordine”, au transmis reprezentanţii IJJ.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.6 ° C
10.6 °
9.4 °
95 %
3.1kmh
100 %
mie
18 °
joi
20 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...