sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăLocalProcesiuni de Florii vegheate de jandarmi

Procesiuni de Florii vegheate de jandarmi

Sărbătorirea Floriilor ortodoxe – Intrarea Domnului în Ierusalim este marcată sâmbătă de procesiuni organizate în municipiul Dorohoi, precum și în orașele Darabani și Săveni, manifestări religioase cu participare numeroasă la care jandarmii botoșăneni vor asigura ordinea și siguranța publică.

Împreună cu efective de poliție, jandarmii vor lua măsurile necesare în vederea prevenirii unor incidente nedorite care ar putea afecta siguranța participanților.

Tot sâmbătă, jandarmii vor fi prezenți în orașul Ștefănești, alături de cetățenii care participă la activitățile desfășurate cu prilejul Zilei Internaționale a Romilor, pentru preîntâmpinarea unor situații de tulburare a ordinii și liniștii publice.

În acest acest sfârșit de săptămână, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a alocat efectivele necesare pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale în mediul urban și rural atât independent, cât și în sistem integrat, în cooperare cu polițiștii botoșăneni. De asemenea, vor acționa în sprijinul polițiștilor de frontieră, în zona de competență a Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Nu în ultimul rând, jandarmii care execută misiuni de pază și protecție instituțională la obiectivele din competență vor intensifica măsurile specifice pentru evitarea unor incidente în zona acestora și luarea măsurilor legale în cazul producerii unor astfel de situații.
Jandarmii vor fi permanent la datorie pentru menținerea unui climat civilizat în spațiul public și vor interveni la solicitările directe ale cetățenilor, precum și la cele făcute prin apel la numărul unic de urgență 112.

„Recomandăm conducătorilor auto să acorde atenția cuvenită participanților la procesiunile de Florii și să reducă viteza de deplasare până la limita evitării oricărui pericol, iar participanților să respecte măsurile stabilite de organizatori și indicațiile forțelor de ordine”, au transmis reprezentanţii IJJ.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
28.8 ° C
28.8 °
28.6 °
33 %
5.3kmh
33 %
sâm
31 °
Dum
29 °
lun
30 °
mar
28 °
mie
28 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când îți place prea tare ce scrie pe bord, nu mai are importanță unde parchezi.

EDITORIAL

M-am înfiorat ascultându-l pe Ciolacu, fantele de Buzău devenit prim – ministru, cum declamă pe sticlă: impozităm luxul și viciul și averea, scădem numărul...

EPIGRAMA ZILEI

Cred că are râie, vara Unei cunoștințe dragi C-o mănâncă subsuoara Din ... nădragi!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...