spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTRecunoștință și felicitări pentru viețile închinate muzicii populare și folclorului botoșănean (VIDEO)

Recunoștință și felicitări pentru viețile închinate muzicii populare și folclorului botoșănean (VIDEO)

Cele două mari artiste ale cântecului popular, Elena Mândrescu și Petronela Rusu, care de-a lungul carierei au fost solistele Orchestrei Populare „Rapsozii Botoșanilor – Ioan Cobâlă”, au fost felicitate astăzi în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean (CJ).

Invitate în deschiderea ședinței CJ, cele două două soliste de muzică populară, care s-au pensionat de curând, au primit câte o diplomă de onoare, un trofeu și câte un buchet de flori, fiind felicitate pentru întreaga activitate. La acest moment a participat și Dan Doboș, managerul Orchestrei Populare „Rapsozii Botoșanilor – Ioan Cobâlă”, care le-a mulțumit în public celor două soliste pentru munca artistică depusă și promovarea folclorului botoșănean.

„Vă mulțumesc din suflet”

În cei 40 de ani de activitate, Elena Mândrescu a fost susținut numeroase concerte atât în țară cât și în străinătate, a lansat numeroase piese și a participat la mai multe concursuri, festivaluri, inclusiv „Cerbul de aur” sau emisiuni de radio și televiziune cu caracter folcloric realizate de cei mai mari producători din domeniu. De altfel, ea a fost singura interpretă de muzică populară care a abordat poezia eminesciană interpretând „Rugăciune” de Mihai Eminescu într-o manieră proprie. Ba mai mult, în urmă cu doi ani ea a fost declarată și <<cetățean de onoare>> al municipiului Botoșani.

La rândul ei, Petronela Rusu s-a lansat ca artistă de muzică populară de la vârsta de 12 ani și a început colaborarea cu taraful „Prutul” din Ștefănești, iar după numai doi ani a devenit laureată a festivalului „Satule, mândră grădină”. Ulterior, ea a reprezentat județul la mai multe festivaluri și concursuri unde a obținut numeroase premii, care i-au deschis drumul spre colaborarea cu orchestra populară „Rapsozii Botoșanilor – Ioan Cobâlă”, unde a activat timp de 36 de ani.

„Mulțumesc Consiliului Județean pentru că din 90 încoace ne-a sprijinit în toate felurile, indiferent de cine a fost la cârma acestei instituții. Vă mulțumesc din suflet și vă rog să transmiteți toată recunoștința noastră tuturor colegilor dumneavoastră și tuturor celor care au fost pe aici”, a spus Elena Mândrescu.

La rândul ei, Petronela Rusu a ținut să mulțumească celor din CJ mai ales pentru preluarea orchestrei populare din anii 1990.

„A fost un moment de cumpănă, când noi am stat șase luni de zile fără a fi retribuiți. Nu pentru că nu am fi găsit înțelegere la nivel local, dar atunci s-a luat o decizie importantă pentru că reînființarea unei orchestre presupune mulți pași și anevoioși. Au fost județe care au rămas fără orchestrele profesioniste și nu s-au mai reînființat”, a spus Petronela Rusu.

Ambele au ținut să-și exprime și recunoștința pentru publicul botoșănean pentru că, fără interesul manifestat de localnici, activitatea lor poate nu ar fi fost la fel de prodigioasă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.5 ° C
9.6 °
9.3 °
85 %
3.4kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...