luni, iunie 5, 2023
AcasăLocalScade numărul persoanelor afectate de viroze. Câteva zeci de botoşăneni au ajuns...

Scade numărul persoanelor afectate de viroze. Câteva zeci de botoşăneni au ajuns totuşi la spital

Numărul botoşănenilor afectaţi de viroze este în scădere în judeţ. În ciuda acestui fapt, câteva zeci de persoane, majoritatea copii, au avut nevoie de internare în spital.

În intervalul 1-7 mai, 562 de botoşăneni au au fost diagnosticaţi cu viroze, pneumonii sau gripă, cu 72 mai puţin decât săptămâna trecută.

334 de persoane au fost diagnosticate cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, iar 10 dintre acestea au avut nevoie de internare. 50 de bolnavi au între 0 şi un an, 42 între 2 și 4 ani, 111 au între 5 și 14 ani, 87 între 15 și 49 de ani, 25 au între 50 și 64 de ani și 19 de bolnavi au peste 65 de ani.

Alte 194 persoane au fost diagnosticate cu pneumonie. Dintre acestea 66 au avut nevoie de internare. 30 de pacienţi au între 0 şi un an, 28 între 2 și 4 ani, 31 au între 5 și 14 ani, 33 au între 15 și 49 de ani, 30 de bolnavi au între 50 și 64 de ani, iar 42 au peste 65 de ani.

Zeci de cazuri de gripă

De asemenea, au fost înregistrate și 34 de cazuri de gripă. Dintre acestea 9 sunt în rândul unor bebeluși mai mici de un an. 11 cazuri au fost înregistrate în rândul unor copii cu vârste cuprinse între 2 şi 4 ani. 8 cazuri au fost înregistrate la copiii cu vârste între 5 şi 14 ani. Un alt caz a fost în rândul persoanelor care au peste 50 de ani.

Centre de permanență disponibile pentru cei cu viroze respiratorii

Medicii le recomandă oamenilor să aibă mare grijă la alimentație şi la igienă. De asemenea oamenii trebuie să se îmbrace corespunzător temperaturilor de afară și să evite aglomerările.

Pentru ca pacienții să nu aștepte ore în șir la camerele de gardă, pentru a fi consultați, Direcția de Sănătate Publică Botoșani recomandă populației să se adreseze medicilor de familie și centrelor de permanență din județ.

În afara programului medicului de familie, se poate solicita o consultație la centrele de permanență fixe LCD-MED – BOTOȘANI strada Independenței nr. 7, PRUTMED – AVRĂMENI, TRUȘEȘTI, DOR-MED – DOROHOI strada Poștei nr. 7, NORD-EST – HAVÎRNA, DARABANI strada Tudor Vladimirescu nr. 12, CEMED – CRISTEȘTI, BUCECEA strada Nicolae Iorga nr. 19.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
8.8 ° C
13.6 °
8.3 °
84 %
0.9kmh
43 %
lun
22 °
mar
23 °
mie
21 °
joi
23 °
vin
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De la căldură, probabil. Ori o fi un semn că mai trebuie parcări.

EDITORIAL

Fără îndoială, vorbele marelui actor Ștefan Mihăilescu-Brăila rostite în memorabilul film „Secretul lui Bachus” pot fi extrapolate sau adaptate în multe domenii. Dintre toate...

EPIGRAMA ZILEI

Când tinerețea e pe ducă Și ne e groază-ntr-adevăr, Nu mai avem părul măciucă Ci doar ... măciuca, păr! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...