joi, iunie 8, 2023
AcasăLocalMobilier şi echipamente digitale de milioane de euro pentru unitățile de învățământ...

Mobilier şi echipamente digitale de milioane de euro pentru unitățile de învățământ din Botoșani

Nu mai puțin 45 de unități de învățământ din municipiul Botoșani vor beneficia de dotări cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale, printr-un proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Potrivit unui comunicat al Primăriei, este vorba despre 30 laboratoare de informatică, 651 săli de clasă dotate cu echipamente digitale, 670 săli de clasă dotate cu mobilier și materiale didactice, 57 laboratoare de științe dotate cu mobilier și materiale didactice, 49 laboratoare de științe dotate cu echipamente digitale. Acestora li se adaugă 75 cabinete școlare dotate cu mobilier, materiale sportive și echipamente digitale, 16 ateliere de practică dotate cu echipamente digitale și 14 ateliere de practică dotate cu mobilier și materiale didactice.

Toate acestea vor fi posibile grație proiectului depus de Primăria Municipiului Botoșani – „Dotarea unităților de învățământ din municipiul Botoșani cu mobilier, echipamente didactice și echipamente digitale”, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)/Componenta C15 – Educație.

În valoare totală de 45,6 milioane de lei, proiectul a fost declarat admis în urma etapei de evaluare a eligibilității solicitanților și proiectelor accesate în cadrul aceluiași apel.

„Profesorii vor avea acces la resurse educaționale noi și variate, care îi vor ajuta să își dezvolte competențele și abilitățile de predare, crescând astfel satisfacția profesională iar elevii vor avea acces la tehnologie modernă și vor fi pregătiți pentru o lume digitală în continuă schimbare”, a susținut primarul Cosmin Andrei.

Astfel, Primăria Municipiului Botoșani își propune creșterea calității și atractivității infrastructurii de învățământ profesional – tehnic și preuniversitar.

 

 

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
21.6 ° C
21.6 °
18.9 °
59 %
4.1kmh
52 %
joi
25 °
vin
26 °
sâm
26 °
Dum
26 °
lun
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Important e că avem internet de viteză. Și e și ușor de reparat.

EDITORIAL

Luna în curs a debutat cu vești ce se vor mai degrabă corecte decât bune. Pentru că nu e nimic bun în faptul că...

EPIGRAMA ZILEI

Când despre-a lui iubită a aflat Că a umblat hai-hui și s-a … umflat, S-a supărat un pic și-a făcut bot Dar oful i-a trecut imediat După ce...

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...