spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTMobilier şi echipamente digitale de milioane de euro pentru unitățile de învățământ...

Mobilier şi echipamente digitale de milioane de euro pentru unitățile de învățământ din Botoșani

Nu mai puțin 45 de unități de învățământ din municipiul Botoșani vor beneficia de dotări cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale, printr-un proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Potrivit unui comunicat al Primăriei, este vorba despre 30 laboratoare de informatică, 651 săli de clasă dotate cu echipamente digitale, 670 săli de clasă dotate cu mobilier și materiale didactice, 57 laboratoare de științe dotate cu mobilier și materiale didactice, 49 laboratoare de științe dotate cu echipamente digitale. Acestora li se adaugă 75 cabinete școlare dotate cu mobilier, materiale sportive și echipamente digitale, 16 ateliere de practică dotate cu echipamente digitale și 14 ateliere de practică dotate cu mobilier și materiale didactice.

Toate acestea vor fi posibile grație proiectului depus de Primăria Municipiului Botoșani – „Dotarea unităților de învățământ din municipiul Botoșani cu mobilier, echipamente didactice și echipamente digitale”, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)/Componenta C15 – Educație.

În valoare totală de 45,6 milioane de lei, proiectul a fost declarat admis în urma etapei de evaluare a eligibilității solicitanților și proiectelor accesate în cadrul aceluiași apel.

„Profesorii vor avea acces la resurse educaționale noi și variate, care îi vor ajuta să își dezvolte competențele și abilitățile de predare, crescând astfel satisfacția profesională iar elevii vor avea acces la tehnologie modernă și vor fi pregătiți pentru o lume digitală în continuă schimbare”, a susținut primarul Cosmin Andrei.

Astfel, Primăria Municipiului Botoșani își propune creșterea calității și atractivității infrastructurii de învățământ profesional – tehnic și preuniversitar.

 

 

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
2.6kmh
100 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...