vineri, iunie 9, 2023
AcasăLocalFemeie trimisă în spatele gratiilor după mai multe percheziții. Ce au găsit...

Femeie trimisă în spatele gratiilor după mai multe percheziții. Ce au găsit anchetatorii în locuința acesteia

O femeie bănuită că ar fi implicată în traficarea a mii de pachete cu țigări aduse ilegal de peste frontieră a fost reținută pentru 24 de ore de polițiști. Măsura a fost dispusă în urma unor percheziții care au avut loc în județ.

Botoșăneanca urmează să fie prezentată în fața procurorilor, iar aceștia vor decide dacă se impune sesizarea instanței de judecată pentru luarea unei măsuri preventive.

„Femeia de 68 de ani este bănuită de comiterea infracțiunii de contrabandă în formă asimilată, la locuința ei fiind identificate peste 1.400 de pachete de țigarete de diferite mărci, de proveniență duty-free și Republica Moldova, pentru care nu deținea documente de proveniență”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.

Aceasta a fost introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentată în fața instanței de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Percheziții domiciliare

În cursul zilei de sâmbătă, 20 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului Investigații Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, Biroului pentru Protecția Animalelor, Secției nr. 7 Poliție Rurală Darabani și Poliției Municipiului Dorohoi au pus în executare 18 mandate de percheziție domiciliară la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de contrabandă sau locații folosite de către acestea, din comunele Coțușca şi Concești și municipiul Botoșani.

În urma operațiunii, trei persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri, femeia de 68 de ani fiind singura față de care anchetatorii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore.

Peste 2.100 de pachete de țigări confiscate

Perchezițiile au dus la confiscarea a peste 2.100 de pachete cu țigări de diferite mărci, de proveniență duty free, Republica Moldova și Republica Ucraina, pentru care persoanele percheziționate nu dețineau documente legale de proveniență. Totodată, anchetatorii au ridicat mai multe bunuri, printre care 13.500 de lei, 4 arme de vânătoare letale și peste 1.300 de cartușe, dintre care, peste 700 erau deținute legal, însă erau păstrate necorespunzător, precum și articole pirotehnice, motiv pentru care cercetările au fost extinse pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și efectuarea fără drept de operațiuni cu obiecte pirotehnice.

În același context, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 10.000 de lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă anularea permisului de port armă.

Operațiunea s-a derulat cu sprijinul Biroului de Operațiuni Speciale Botoșani, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și a jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
29.6 ° C
29.6 °
29.6 °
57 %
1.5kmh
100 %
vin
28 °
sâm
27 °
Dum
20 °
lun
12 °
mar
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

La cum e traficul acum, îți trebuie ceva de citit care să nu te înveselească prea tare.

EDITORIAL

Când mă gândesc la greva generală din învățământul românesc, îmi vine în minte un neaoș banc autohton cunoscut de multă lume, dar interpretat până...

EPIGRAMA ZILEI

Marea mea nedumerire Tot nu s-a elucidat: Oare lanțul de iubire Poate fi sudat? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...