joi, iunie 8, 2023
AcasăLocalSfârșit de săptămână cu spectacole. Actorii botoșăneni vor juca și la Festivalul...

Sfârșit de săptămână cu spectacole. Actorii botoșăneni vor juca și la Festivalul Internațional „Zilele Teatrului Matei Vișniec”

Spectacolul ,,La Academie” de Alexandra Felseghi, în regia lui Andrei Măjeri, revine pe scena Casei de Cultură a Tineretului Botoșani. Piesa de teatru se va juca și la Suceava în cadrul Festivalului Internațional „Zilele Teatrului Matei Vișniec”.

Astfel, botoșănenii pot viziona spectacolul, sâmbătă, 27 mai, de la ora 18:00,iar duminică, de la ora 19:00, actorii Teatrului „Mihai Eminescu” vor juca în cadrul Festivalului „Zilele Teatrului Matei Vișniec”, care se desfășoară la Suceava în perioada 18-28 mai.

„Am lăsat toți porii deschiși către durerea celor care urlă din spatele unui mare râs”

Spectacolul „La Academie” de Alexandra Felseghi este regizat de Andrei Măjeri. Scenografia spectacolului este semnată de Adrian Balcău, coregrafia de Victoria Bucun, iar sound-design-ul de Adrian Piciorea. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Gina Patrașcu-Zamfirache, Dana Bucătaru, Crenola Muncaciu, Cezar Amitroaei, Ioan Crețescu, Răzvan Amitroaei, Gheorghe Frunză, Sorin Ciofu, Radu Dragoș și elevii Ionuț Crețu, Matei Său.

„LA ACADEMIE este prima mea abordare a ceea ce se cheamă «teatru popular», un tribut adus mediului rural românesc, căruia îi aparțin și de la care mă revendic. Am lăsat toți porii deschiși către durerea celor care urlă din spatele unui mare râs, a unor grimase exprimate prin ludic și grotesc. Pociți, sleiți de forțe și adunați de spate, de munci, de abandon și bătrânețe, ei reușesc să-și descrețească frunțile, organizându-și propriile bucurii, imaginându-și libertăți și înșfăcându-și soarta chiar de gât. Ei sunt puternici, mândri și frumoși. Sunt liberi”,  a declarat regizorul Andrei Măjeri.

Durata spectacolului este de 1 h 50 minute, fără pauză.

Pentru spectacolul de la Casa Tineretului Botoșani, prețul unui bilet este 36 lei și 18 lei pentru elevi, studenți, pensionari. Biletele se găsesc la Casa Tineretului, la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului „Unirea” și pe https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani.

Pentru spectacolul din cadrul festivalului de la Suceava, costul unui bilet este 40 lei adulți și 20 lei elevi, studenți, pensionari. Biletele sunt puse în vânzare la casieria teatrului și online, pe http://www.blt.ro.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
21.6 ° C
21.6 °
18.9 °
59 %
4.1kmh
52 %
joi
25 °
vin
26 °
sâm
26 °
Dum
26 °
lun
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Important e că avem internet de viteză. Și e și ușor de reparat.

EDITORIAL

Luna în curs a debutat cu vești ce se vor mai degrabă corecte decât bune. Pentru că nu e nimic bun în faptul că...

EPIGRAMA ZILEI

Când despre-a lui iubită a aflat Că a umblat hai-hui și s-a … umflat, S-a supărat un pic și-a făcut bot Dar oful i-a trecut imediat După ce...

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...